Binden e „convins” că Rusia va invada Ucraina și va viza Kievul // O conductă de petrol a explodat în seara aceasta și a zguduit Luganskul

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook
Sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook

Preşedintele american, Joe Biden, a declarat vineri că este "convins" că omologul său rus, Vladimir Putin, "a luat decizia" de a invada Ucraina, adăugând că, totuşi, "nu este prea târziu" pentru diplomaţie, notează Agepres, care citează AFP.

"Avem motive să credem că forţele ruse intenţionează să atace Ucraina (...) în zilele următoare", a spus preşedintele american într-o declaraţie de la Casa Albă. "Sunt convins că a luat decizia. Avem motive să credem că da", a adăugat el.

"Credem că vor viza Kievul, un oraş cu 2,8 milioane de oameni nevinovaţi", a insistat liderul administraţiei americane.

 

Youtube video image


Atât timp cât nu s-a produs o invazie, "diplomaţia rămâne întotdeauna o posibilitate", a adăugat el, subliniind că şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, urmează să se întâlnească joi în Europa cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

Dacă Rusia va invada Ucraina până atunci, va fi "trântit uşa diplomaţiei", a avertizat preşedintele SUA.

Pe de altă parte, Joe Biden şi-a pus întrebarea dacă ar fi "înţelept" pentru preşedintele Volodimir Zelenski să părăsească Ucraina în acest moment pentru a participa la o conferinţă internaţională, considerând că depinde de el să ia o decizie.

"În căutarea unui rezultat diplomatic, s-ar putea să nu fie, s-ar putea să fie cea mai înţeleaptă opţiune, dar decizia îi revine", a spus Joe Biden fără a tranşa clar, în contextul în care se pune problema ca Volodimir Zelenski să meargă la Conferinţa de Securitate de la Munchen, care reuneşte până duminică numeroşi lideri internaţionali.

Joe Biden a acuzat Moscova că desfăşoară o campanie de dezinformare, în special acuzând Kievul că plănuieşte un atac împotriva Rusiei, pentru a găsi un pretext ca să îşi invadeze vecinul.

Pe de altă parte, tot în această noapte, o conductă internaţională de petrol a explodat vineri la Lugansk, un oraş din estul Ucrainei sub controlul separatiştilor pro-ruşi, a informat agenţia de rusă de stat, Ria Novosti, difuzând imagini cu o minge de foc iluminând cerul nopţii. Explozia conductei de petrol Druzhba a zguduit Luganskul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel