Bilanţul victimelor raidului iranian contra unei baze americane din Irak a crescut

Eduard Pascu |
Data publicării:

Bilanţul atacului iranian asupra unei baze irakiene în care erau staţionate trupe americane la începutul lui ianuarie, în plină criză între Teheran şi Washington, s-a înrăutăţit din nou, potrivit noilor date comunicate marţi de Pentagon, scrie AFP.

În total, 50 de soldaţi americani, cu 16 în plus faţă de anunţul de vineri, au fost victime ale comoţiilor cerebrale ca urmare a acestui raid contra bazei aeriene Ain al-Assad, a făcut cunoscut într-un comunicat Departamentul Apărării. Dintre aceştia, potrivit sursei, 31 au fost primit îngrijiri la faţa locului şi s-au întors la unităţile lor, în timp ce 18 au fost evacuaţi spre un spital militar american din Germania şi altul în Kuweit.

"Este vorba despre un bilanţ la un moment dat şi aceste date sunt susceptibile să evolueze", a subliniat în comunicat un purtător de cuvânt al Pentagonului, Thomas Campbell.

Problema este dificilă, deoarece preşedintele Donald Trump a afirmat într-un discurs televizat la o zi după atacul iranian că niciun american nu a fost rănit.

Iranul a lansat în cursul nopţii de 7 spre 8 ianaurie mai multe rachete asupra unor baze irakiene în care se aflau soldaţi americani, în replică la atacul aerian american în care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani pe 3 ianuarie.

Întrebat săptămâna trecută în legătură cu bilanţul revizuit în creştere ale acestor lovituri, Donald Trump, care caută să evite orice escaladare militară cu Iranul, a minimizat din nou impactul. "Am auzit că au dureri de cap", a spus el. "Nu consider asta ca fiind răni grave", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Opozanţii săi democraţi l-au acuzat că a minţit şi că dă dovadă de lipsă de respect faţă de soldaţii răniţi.

Vezi și:

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel