Biden spune că nimic nu va opri transferul de putere

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Joe Biden
Joe Biden

Preşedintele ales al Statelor Unite, democratul Joe Biden, a declarat marţi că nimic nu va opri transferul de putere după victoria sa în alegeri, relatează Reuters şi AFP.

Într-un discurs susţinut la un eveniment în Delaware, Biden a spus că tranziţia de putere este în desfăşurare, în ciuda refuzului preşedintelui republican în exerciţiu Donald Trump de a accepta rezultatul alegerilor.

Preşedintele ales a declarat de asemenea că este "stânjenitor" că Trump refuză să îşi recunoască înfrângerea, transmite Agerpres.

El a afirmat că ar fi fost bine să fi existat o recunoaştere a înfrângerii din partea preşedintelui republican după alegeri, dar a adăugat că refuzul "nu are un mare impact" asupra transferului de putere.

Joe Biden, a declarat marţi că decizia republicanilor de a contesta la Curtea Supremă 'Obamacare', reforma sistemului de asigurări de sănătate, care extindea semnificativ accesul la serviciile de îngrijire medicală, este "pur şi simplu o cruzime şi dezbină în mod inutil", relatează DPA.

"Acest caz reprezintă cea mai recentă încercare a ideologilor de extremă-dreapta de a face ceea ce au eşuat în mod repetat să facă mult timp", a spus el într-un discurs despre 'Affordable Care Act', aşa cum este cunoscută oficial legea privind reforma sistemului de asigurări de sănătate, adoptată în timpul mandatului lui Barack Obama.

"Această încercare de a evita dorinţa poporului american, verdictul instanţelor din trecut şi deciziile Congresului este, în opinia mea, pur şi simplu o cruzime şi dezbină în mod inutil", a spus Biden într-un discurs susţinut în fieful său din Wilmington.

El a mai declarat că disputa va stabili dacă asigurările de sănătate pentru mai mult de 20 de milioane de persoane "vor fi eliminate în mijlocul celei mai mari pandemiei din ţară din utimul secol".

Citește și: JOE BIDEN, noul PREȘEDINTE AL SUA. Democratul l-a învins pe Trump și devine al 46-lea președinte american

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel