Biden, remarcă privind al treilea Război Mondial: Când americanii și rușii încep să tragă unii în alții lumea nu va mai fi la fel

Test racheta SM-3 Sursa foto: US Navy
Test racheta SM-3 Sursa foto: US Navy

Joe Biden, al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, într-un interviu acordat presei de peste ocean, a discutat despre criza generată de Federația Rusă în Europa de Est.

Președintele american a fost întrebat în interviul acordat NBC News dacă Washingtonul ia în calcul să trimită soldați americani în Ucraina pentru a evacua cetățenii americani în cazul scenariului în care Rusia ar invada această țară pe care a mai agresat-o militar în 2014 când a anexat ilegal peninsula Crimeea.

Biden a spus că nu, făcând o remarcă despre un „război mondial” în cazul unei asemenea dislocări. „Când americanii și rușii încep să tragă unii în alții vom fi într-o lume total diferită față de cea pe care o știam”, a subliniat Biden.

El a continuat și i-a sfătuit pe cetățenii americani care se mai află în Ucraina să părăsească țara.

Președintele american a mai subliniat că speră că în cazul în care Vladimir Putin e atât de naiv și se va aventura militar în Ucraina, va fi suficient de inteligent pentru a nu pune în pericol vreun cetățean american. 

Joe Biden a a mai completat că Putin știe că siguranța cetățeanului american e o linie roșie pe care Washingotnul nu va accepta vreodată să o încalce Moscova.

„Cetățenii americani trebuie să plece acum. Avem de-a face cu una din cele mai mari armate din lume și situația poate degenera rapid”, a mai transmis Joe Biden.

Declarația poate fi urmărită în link-ul de mai jos, al NBC News YouTube, de la minutul 3:30:

 

Războiul din Ucraina. Rusia neagă implicarea în conflict, deși există dovezi de necontestat 

 

Estul Ucrainei este din 2014 scena unui război cu separatiştii proruşi, război care a făcut până acum peste 13.000 de morţi şi a determinat aproape 1.5 milioane de oameni să ia calea refugiului.

Intensitatea violenţelor s-a redus considerabil după încheierea acordurilor de pace de la Minsk, în 2015. Moscova este considerată de multe ţări susţinătorul militar şi economic al separatiştilor, chiar dacă ea neagă acest lucru.

Deși există numeroase dovezi cu privire la implicarea Rusiei în războiul din Ucraina, nu doar financiar, cât și inclusiv militar, Kremlinul neagă acest lucru.

Războiul în estul Ucrainei, soldat cu peste 13.000 de morţi de la declanşarea sa, a început la scurt timp după fuga în Rusia a preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici şi sosirea la putere la Kiev a forţelor pro-occidentale. În tot acest climat, Moscova a anexat ilegal în 2014 peninsula ucraineană Crimeea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel