Biden ordonă înființarea unei baze militare americane în Maroc, ca răspuns la încercările Rusiei de a construi o bază logistică în Algeria

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Președintele american Joe Biden i-a cerut secretarului Apărării Lloyd Austin să pregătească un plan de urgență pentru înființarea unei baze industriale militare americane în Regatul Maroc.

Middle East Monitor a relatat că planul a fost propus în timpul unei întâlniri la nivel înalt la sfârșitul lunii decembrie, când Biden și Austin au discutat despre noua strategie militară globală a Americii.

Biden i-a cerut lui Austin să facă presiuni asupra Departamentului de Apărare al SUA (Pentagon) pentru a facilita aspectele logistice și juridice ale investițiilor în industria de apărare din SUA în Maroc. Liderul de la Casa Albă are în vedere întărirea rolului principal al Rabatului în combaterea terorismului și integrarea acestuia în ecuația militară internațională prin dezvoltarea capacităților sale tehnico-militare.

Potrivit unor surse media de peste Ocean, înainte de întâlnirea sa cu Austin, Biden a primit un raport detaliat de la directorul CIA, William Burns, despre extinderea influenței Rusiei în Africa, în mod special în Zimbabwe, Sudan, Republica Centrafricană, Algeria și țările din Sahel și Sahara.

Raportul CIA susține că Rusia nu numai că sprijină puternic regimul algerian din punct de vedere militar și politic, ci  discută și despre crearea unei baze logistice mari care să-i ofere o ieșire importantă spre țările de la sud de deșertul Sahara.

CIA apreciază că "acest lucru va amenința interesele Washingtonului și ale aliaților".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel