Biden înregistrează o premieră în istoria SUA. La cinci ore de la depunerea jurământului, prima demitere

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Președintele american Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris, sursă foto: www.joebiden.com
Președintele american Joe Biden și vicepreședintele Kamala Harris, sursă foto: www.joebiden.com

Democratul Joe Biden a fost învestit pe data de 20 ianuarie 2021 în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii. Biden a devenit al 46-lea președinte al Americii.

Mandatul său însă a debutat cu o premieră: Pentru prima oară în istoria SUA, consilierul general al agenţiei guvernamentale National Labor Relations Board (NLRB), care are scopul de a proteja drepturile angajaţilor, a fost demis din funcție. 

Peter Robb, cel care a condus NLRB, a primit un ultimatum din partea noii administrații de la Casa Albă pentru a demisiona. Lui Robb i s-a cerut să demisioneze printr-un e-mail pe care l-a primit la ora 12:23 (n.r. - ora Washingtonului). Interesant este că Joe Biden a depus jurământul la ora locală 11:58. În e-mail Robb a primit un ultimatum prin care i s-a cerut să demisioneze până la ora locală 17:00. Acesta a refuzat, precizând că o demitere va afecta în mod ireparabil independența instituției guvernamentale. 

Surse ale Bloomberg Law, de la Casa Albă, au confirmat că Robb a fost demis.

Robb mai avea 10 luni până la expirarea mandatului. Acesta este primul consilier general al NLRB care este demis. Decizia a stârnit critici în contextul în care Donald Trump nu l-a demis pe predecesorul lui Robb, Richar Griffin, cel care a condus NLRB în timpul administrației Obama. Griffin a rămas în funcție până la finalul mandatului. Ulterior, Ronald Meisburg, numit de George W. Bush a rămas și el în funcția de consilier general al NLRB un an sub administrația Obama, până când mandatul său a expirat.

O situație similară a avut loc în 1950, când președintele de atunci Harry Truman i-a solicitat consilierului general al NLRB de la vremea respectivă, Robert Denham, să demisioneze. Denham a demisionat în mod voluntar.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel