Biden după testele cu rachete în Coreea de Nord: Va exista un răspuns dacă aleg escaladarea

Eduard Pascu |
Data publicării:

Preşedintele SUA, Joe Biden, nu intenţionează să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, pentru a debloca dialogul bilateral, a anunţat luni purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, transmite EFE.

În timpul conferinţei sale de presă zilnice, Psaki a exclus ca Biden să urmeze calea predecesorului său Donald Trump, care, în timpul mandatului său, s-a întâlnit în trei rânduri cu Kim deoarece credea că cea mai bună modalitate de a negocia cu Coreea de Nord era prin intermediul convorbirilor la nivel de şefi de stat, transmite Agerpres.

''Cred că abordarea sa va fi destul de diferită (de cea a lui Trump) şi nu asta este intenţia sa'', a răspuns Psaki, atunci când a fost întrebată în legătură cu un posibil plan al lui Biden de a se întâlni cu Kim.

Joe Biden a declarat că este ''pregătit pentru diplomaţie, sub o formă sau alta,'' cu Coreea de Nord, dar a condiţionat un astfel de demers de îndeplinirea obiectivului final, acela al denuclearizării. Tot cu acel prilej Biden a lansat un avertisment după recentele teste cu rachete efectuate de Phenian. ''Va exista un răspuns dacă aleg escaladarea'', a insistat el.

Aceste declaraţii au iritat regimul nord-coreean, care le-a calificat drept ''provocare'' şi care a apreciat că demonstrează ''profunda ostilitate'' a lui Biden la adresa Coreei de Nord.

Trump şi Kim s-au întâlnit de trei ori în anii 2018 şi 2019, însă nu au reuşit să înregistreze progrese în materie de denuclearizare, iar dialogul bilateral este suspendat de mai bine de un an, în pofida încercărilor administraţiei Biden de a-l relua.

La sosirea sa la putere, în ianuarie, Joe Biden a cerut revizuirea politicii americane faţă de Coreea de Nord, iar Consiliul pentru Securitate Naţională al Casei Albe este pe punctul de a finaliza elaborarea unui raport pe acest subiect. De aceea, consilierul pe probleme de securitate naţională al lui Biden, Jake Sullivan, îi va primi la Washington, la sfârşitul acestei săptămâni, pe omologii săi din Japonia şi Coreea de Sud, Shotaro Yachi şi Suh Hooh, cu care va discuta despre relaţiile cu Phenianul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel