Biden anunță un tsunami economic împotriva Rusiei și întărirea României. Art. 5 e sacru - SUA apără fiecare centimetru al NATO

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Steagul României și cel al Statelor Unite ale Americii, în timpul ceremoniei de dislocare a sistemelor HIMARS. Foto: MApN
Steagul României și cel al Statelor Unite ale Americii, în timpul ceremoniei de dislocare a sistemelor HIMARS. Foto: MApN

Președintele Joe Biden a anunțat un pachet de sancțiuni care în opinia sa „vor avea consecințe” uriașe asupra economiei Rusiei după ce aceasta din urmă a lansat un atac împotriva Ucrainei. Concomitent președintele SUA a anunțat întărirea flancului estic, numind direct state precum Polonia sau România.

„Autorizez sancțiuni suplimentare și limitări suplimentare (n.r. - împotriva Rusiei). Acest lucru va costa economia rusească. Vom profita de aceste sancțiuni pentru a le maximiza împotriva rusiei. Vreau să fiu clar. SUA nu fac aceste lucruri singură ci împreună cu o coaliție de parteneri care reprezintă peste jumătate din economia globală”, a precizat Joe Biden, într-o conferință de presă.

„Toată lumea va avea un răspuns unit. Am vorbit cu statele G7 de dimineață și am fost de acord să limităm capacitatea Rusiei de a face afaceri în diferite monede, vom limita capacitatea comercială și militară”, a precizat Biden care a vorbit de sancțiuni devastatoare care vor afecta inclusiv producția militară a Federației Ruse.

„Azi rubla a ajuns la cel mai scăzut nivel din istorie (...) Acțiunile de azi vor sancționa băncile rusești care împreună au active de 1.4 trilioane de dolari. (...) Toate activele băncilor ruse din SUA vor fi înghețate”, a mai adăugat Joe Biden.

El a subliniat că pe lângă sancțiuni devastatoare din punct de vedere economic, SUA vor face pași spre consolidarea flancului estic, numind Polonia sau România.

„Nu ne vom implica într-un conflict cu Rusia”, spune Putin, dar a dat asigurări că  „SUA vor apăra fiecare centimetru de teritoriu NATO”.

Biden a dat asigurări că „nu există niciun dubiu că Articolul 5 va fi îndeplinit”, vorbind despre desfășurarea de trupe pe flancul estic, în state precum România, Polonia sau statele baltice.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel