Biden acuză Rusia că 'atacă democraţiile noastre' și a asigurat angajamentul 'de nezdruncinat' al SUA față de Articolul 5 al NATO

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook
Sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook

Preşedintele american Joe Biden a acuzat Rusia că "atacă democraţiile noastre" şi s-a declarat hotărât să "recâştige" încrederea Europei, avertizând totodată împotriva revenirii la "blocurile îngheţate din perioada Războiului Rece". Discursul lui Biden a avut loc în cadrul Conferinței de securitate de la Munchen, informează Agerpres, care citează AFP și Reuters, 

Totodată, președintele american a promis un angajament clar al SUA faţă de apărarea comună în cadrul NATO, respectiv Articolul 5 din tratatul Alianţei.


"Kremlinul atacă democraţiile noastre. Putin caută să slăbească proiectul european şi alianţa noastră NATO. El vrea să saboteze unitatea transatlantică şi determinarea noastră, pentru că este mult mai uşor pentru Kremlin să intimideze şi să ameninţe state luate separat decât să negocieze cu o comunitate transatlantică puternică şi unită", a spus Biden în primul său discurs major de politică externă la Conferinţa de securitate de la München.

Noul preşedinte american a mai spus că este hotărât să "recâştige" încrederea Europei.

Dar "nu este vorba de a monta Estul împoriva Vestului. Noi nu putem şi nu trebuie să revenim la blocurile îngheţate în Războiul Rece", a adăugat el.

În acest context, Joe Biden a asigurat că angajamentul SUA faţă de NATO este ''de nezdruncinat'' şi a promis că Washingtonul va respecta principiul acestei Alianţe conform căruia un atac împotriva unui singur membru este un atac împotriva tuturor, conform articolului 5 din tratatul NATO.

''Statele Unite sunt deplin angajate faţă de Alianţa noastră NATO şi salut investiţiile dumneavoastră în creştere în capabilităţi militare care permit apărarea noastră comună'', a completat noul preşedinte american.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel