Biden a răspuns cu aceeași monedă râsului lui Putin. Președintele SUA nu se dezice de apelativul „criminal”

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: The White House - Twitter
Sursă foto: The White House - Twitter

În cursul zilei de ieri, după summitul NATO, președintele Joe Biden a fost întrebat dacă îl mai consideră pe președintele rus Vladimir Putin un killer - criminal. Biden nu s-a dezist de expresia folosită și a răspuns râsului lui Putin în momentul în care liderul de la Kremlin a fost întrebat dacă „e un criminal”.

În urmă cu doar câteva zile, într-un interviu acordat publicației americane NBC News, Vladimir Putin a fost întrebat direct dacă e un criminal, expresie folosită de omologul său Joe Biden.

Putin a fost amuzat de întrebare și a început să râdă. Ulterior el a precizat că o asemenea expresie aparține „culturii americane” iar de-a lungul mandatului său a fost atacat de mai multe ori și s-a obișnuit.

„M-am obișnuit de-a lungul mandatului meu cu atacuri venite din toate părțile sub tot felul de pretexte și motive. Nimic nu mă mai surprinde. Cred că expresia (n.a. - killer) aparține culturii americane unde e considerată normală. Aici (n.a. - în Federația Rusă) nu e considerată normală”, a adăugat Putin. 

 

Joe Biden răspunde ironic râsului lui Vladimir Putin

 

În cadrul conferinței de ieri, președintele Joe Biden a fost întrebat din nou despre expresia folosită la adresa președintelui Federației Ruse. Președintele american nu s-a dezis de apelativ, dar a subliniat că nu crede că acest lucru are o importanță prea mare în întrevederea dintre cei doi.

Întrebat despre râsul lui Putin ca reacție la faptul că a fost numit criminal, Biden le-a răspuns reporterilor cu un simplu. „Ha, ha, ha. Râd și eu”.

Cu toate că a precizat că a răspuns sincer când l-a numit pe Vladimir Putin „criminal”, Biden a mai îndulcit tonul și a precizat că întrevederea cu liderul de la Kremlin nu va fi una ușoară, Putin fiind un „adversar redutabil” și un tip „dur”.

Președintele american le-a mai spus reporterilor că nici lider european nu s-a plâns că întrevederea dintre el și Vladimir Putin are loc „prea devreme”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel