Biden a răspuns cu aceeași monedă râsului lui Putin. Președintele SUA nu se dezice de apelativul „criminal”

Tudor Curtifan / 15 iun 2021 / 09:13
Sursă foto: The White House - Twitter
Sursă foto: The White House - Twitter

În cursul zilei de ieri, după summitul NATO, președintele Joe Biden a fost întrebat dacă îl mai consideră pe președintele rus Vladimir Putin un killer - criminal. Biden nu s-a dezist de expresia folosită și a răspuns râsului lui Putin în momentul în care liderul de la Kremlin a fost întrebat dacă „e un criminal”.

În urmă cu doar câteva zile, într-un interviu acordat publicației americane NBC News, Vladimir Putin a fost întrebat direct dacă e un criminal, expresie folosită de omologul său Joe Biden.

Putin a fost amuzat de întrebare și a început să râdă. Ulterior el a precizat că o asemenea expresie aparține „culturii americane” iar de-a lungul mandatului său a fost atacat de mai multe ori și s-a obișnuit.

„M-am obișnuit de-a lungul mandatului meu cu atacuri venite din toate părțile sub tot felul de pretexte și motive. Nimic nu mă mai surprinde. Cred că expresia (n.a. - killer) aparține culturii americane unde e considerată normală. Aici (n.a. - în Federația Rusă) nu e considerată normală”, a adăugat Putin. 

 

Joe Biden răspunde ironic râsului lui Vladimir Putin

 

În cadrul conferinței de ieri, președintele Joe Biden a fost întrebat din nou despre expresia folosită la adresa președintelui Federației Ruse. Președintele american nu s-a dezis de apelativ, dar a subliniat că nu crede că acest lucru are o importanță prea mare în întrevederea dintre cei doi.

Întrebat despre râsul lui Putin ca reacție la faptul că a fost numit criminal, Biden le-a răspuns reporterilor cu un simplu. „Ha, ha, ha. Râd și eu”.

Cu toate că a precizat că a răspuns sincer când l-a numit pe Vladimir Putin „criminal”, Biden a mai îndulcit tonul și a precizat că întrevederea cu liderul de la Kremlin nu va fi una ușoară, Putin fiind un „adversar redutabil” și un tip „dur”.

Președintele american le-a mai spus reporterilor că nici lider european nu s-a plâns că întrevederea dintre el și Vladimir Putin are loc „prea devreme”.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy