Biden a anulat decizia lui Trump de a interzice persoanelor transgender să servească în US Army

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Noul preşedinte american Joe Biden a anulat decizia controversată a predecesorului său Donald Trump de a le interzice persoanelor transgender să servească în armată dacă au nevoie de un tratament medical, relatează AFP.

În prezenţa secretarului apărării Lloyd Austin şi a şefului statului major, generalul Mark Milley, preşedintele american a semnat un decret potrivit căruia "toţi americanii calificaţi pentru a servi în forţele armate ale SUA trebuie să o poată face", a anunţat agenția Agerpres, citând un comunicat al Casei Albe.

"Preşedintele Biden consideră că identitatea sexuală nu ar trebui să fie un obstacol pentru serviciul militar şi că forţa Americii rezidă în diversitatea sa", a adăugat executivul american în textul citat.

"Să le permiţi tuturor americanilor apţi să-şi servească ţara în uniformă este mai bine pentru Armată şi pentru ţara noastră, pentru că o forţă (armată) incluzivă este o forţă mai eficientă", se mai menţionează în comunicat. "Mai simplu spus, este ceea ce este corect şi este în interesul nostru naţional".

La finalul mandatului său, fostul preşedinte democrat Barack Obama a prevăzut că Armata va începe să primească recruţi transgender de la 1 iulie 2017.

Succesorul său republican a amânat mai întâi calendarul până la 1 ianuarie 2018, apoi a decis să revină complet asupra acestei politici. Donald Trump a invocat, într-o salvă de postări pe Twitter din iulie 2017, "povara costurilor medicale enorme" şi "perturbările".

După diverse recursuri în justiţie, dosarul a ajuns la Curtea Supremă care a autorizat în ianuarie 2019 administraţia lui Donald Trump să limiteze drepturile persoanelor transgender în aşteptarea rezultatului bătăliilor juridice în curs.

 

Curtea Supremă autorizase decizia lui Trump de a constrânge persoanelor să se înroleze în Armată cu identitatea de gen declarată la naştere



Din aprilie 2019, persoanele transgender sunt constrânse să se înroleze cu identitatea de gen declarată la naştere. Iar persoanele care aveau nevoie de tratament hormonal sau de chirurgie de reorientare sexuală nu mai puteau să se înroleze, la fel ca şi persoanele care suferiseră deja un tratament medical de schimbare de sex.

Măsura a fost criticată de apărătorii drepturilor omului care o considerau discriminatorie şi estimau că va face ca militarii transgender să-şi ascundă identitatea sexuală.

Pentagonul evaluează la 9.000 numărul persoanelor care se identifică ca transgender şi care sunt încadrate în forţele armate, dintre care o mie declară că şi-au făcut schimbare de sex sau că vor să o facă. Armata americană are în serviciul activ 1,3 milioane de militari. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel