Bernie Sanders, favorit să îl înfrunte pe Trump, atacat după ce l-a apărat pe Fidel Castro

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Bernie Sanders, unul dintre candidații democrați la alegerile primare pentru confruntarea finală cu Donald Trump. Sursă foto: Bernie Sanders Facebook
Bernie Sanders, unul dintre candidații democrați la alegerile primare pentru confruntarea finală cu Donald Trump. Sursă foto: Bernie Sanders Facebook

Bernie Sanders, actualul favorit în cursa pentru învestitura democrată pentru alegerile prezidenţiale americane, a devenit ținta unor atacuri.

Sanders a fost puternic ciriticat dup ce într-un interviu televizat, a apărat o parte din moştenirea dictatorului cubanez Fidel Castro, potrivit AFP, scrie Agerpres.

Senatorul de Vermont, care se revendică drept un 'socialist' cu un program electoral foarte de stânga, a afirmat la importanta emisiune duminicală '60 Minutes' de la CBS că, după venirea la putere, părintele revoluţiei cubaneze a lansat un "program masiv de alfabetizare".

"Este acesta un lucru rău, chiar dacă l-a făcut Fidel Castro?", a întrebat el.

"Suntem ferm împotriva naturii autoritare a regimului cubanez, dar este nedrept să spunem pur şi simplu că totul a fost rău", a explicat el, condamnând în acelaşi timp trimiterea la închisoare a disidenţilor de către regimul cubanez.

 

Avalanșă de critici după ce Sanders l-a apărat pe Fidel Castro

 

Afirmaţiile sale au stârnit totuşi o avalanşă de critici, în special din partea adversarilor săi din alegerile primare democrate, într-o ţară în care socialismul le aminteşte încă unora de Războiul Rece.

"Să nu ne lăsăm păcăliţi: comentariile (lui Sanders) fac parte dintr-o tendinţă mai amplă, prezentă dintotdeauna în viaţa sa, de a îmbrăţişa (tezele) unor lideri şi guverne autocrate din lume", a atras atenţia echipa de campanie a lui Joe Biden, într-un comunicat.

Acest lucru "nu este doar periculos, dar şi profund ofensator" pentru cubanezii refugiaţi în SUA după "ce au fugit de persecuţiile politice", a adăugat echipa vicepreşedintelui din timpul lui Barack Obama, când acesta a anunţat în decembrie 2014 dezgheţul diplomatic cu Cuba după 55 de ani de conflict.

Miliardarul Michael Bloomberg, care, alături de Biden, reprezintă aripa moderată a partidului, l-a ironizat pe Sanders pe Twitter. "Fidel Castro a lăsat moştenirea sumbră a lagărelor de muncă forţată, a represiunii religioase, a sărăciei la scară largă, a plutoanelor de execuţie şi a uciderii a mii (de cubanezi). Aşa e, Bernie, să vorbim despre programul său de alfabetizare", a comentat Bloomberg.

Şi alte voci s-au exprimat în cadrul partidului, în special membri ai comunităţii americano-cubaneze. Debbie Mucarsel-Powell, membră pentru Florida a Camerei Reprezentanţilor, a condamnat afirmaţiile, considerându-le "absolut inacceptabile".

"Regimul Castro a asasinat şi trimis la închisoare disidenţi, făcând un rău de nedescris multor familii de la sud de Florida", a adăugat ea pe Twitter.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel