Benny Gantz: Avioanele de luptă israeliene au intrat în bătaia sistemelor antiaeriene ruse S-300 din Siria

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Israelul a declarat marți că, în luna mai, avioanele sale militare au intrat în raza de acţiune a unor sisteme de apărare antiaeriană S-300 din Siria, dar că acestea şi-au ratat ținta. Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz a descris confruntarea ca fiind un "incident izolat".

 

Autorităţile din Israel au comunicat, marţi, că avioanele israeliene au fost vizate de focuri antiaeriene ruse deasupra Siriei, în luna mai, însă acestea şi-au ratat ţinta, incidentul fiind descris drept "izolat".

Dezvăluirea făcută de ministrul apărării, Benny Gantz, are loc pe fondul tensiunilor dintre Israel şi Rusia, după ce israelienii au condamnat războiul din Ucraina, iar Moscova a plasat sub control o agenţie israeliană pentru emigraţie.

După ce au ajutat Damascul să întoarcă în favoarea sa războiul civil, ce a durat peste un deceniu, forţele ruse din Siria trec cu vederea, în general, raidurile aeriene ale Israelului asupra transferurilor de arme finanţate de Iran.

Însă, potrivit postului de televiziune israelian Channel 13, pe 13 mai, o baterie antiaeriană ruseasă S-300 a deschis focul asupra avioanelor israeliene, însă nu a lovit niciunul.

"A fost un incident izolat", a declarat Gantz, în cadrul unei conferinţe găzduite de Channel 13, când i s-a cerut să confirme această informaţie.

Focurile ruseşti au fost lansate când avioanele israeliene "nu mai erau în zonă", a spus Gantz. Ambasada Rusiei în Israel nu a răspuns, deocamdată, unei solicitări a Reuters de a comenta.

Coordonarea Israelului cu Rusia, deasupra Siriei, este "o situaţie stabilă, cred, în acest moment", a spus ministrul israelian al apărării. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel