Bell va dezvolta avioane de mare viteză cu decolare și aterizare verticală. Programul ar putea înlocui CV-22 Osprey

Sursă foto: Bell
Sursă foto: Bell

Americanii de la Bell au prezentat un nou concept ambițios de aeronave. E vorba despre aeronavecu decolare și aterizare verticală.

Bell Textron Inc., a prezentat o imagine concept cu ceea ce urmează să fie viitoare aeronave ce vor dispune de tehnologia HSVTOL (High-Speed Vertical Take-Off and Landing).

În imaginea respectivă dată publicității de Bell apar trei concepte. Se poate observa însă că ultimul pare mai degrabă un UAV, ceea ce înseamnă că Bell își propune și dezovoltarea unei drone care să dispună de HSVTOL. 

HSVTOL îmbină caracteristici ale unui elicopter, ceea ce permit aeronavei să decoleze și să aterizeze vertical, însă să dispună totodată și de elemente ale unui avion militar, precum viteză sau autonomie.

Cei de la Bell precizează că dispun de tehnologia necesară pentru a dezvolta noile concepte, amintind de parteneriate strânse în domeniul cercetării cu Departamentul Apărării din SUA. 

Producătorul precizează că viitoarele aeronave vor putea atinge o viteză de aproximativ 740 km/h, dar nu oferă foarte multe detalii suplimentare, precizând doar că viitoarele aparate vor avea performanțe mai mari decât vechile avioane.

 

Noile aeronave ar putea înlocui avioanle CV-22B Osprey ale US Air Force

 

2. CV-22 Ospr... (cv-22-osprey-sua_80041300.jpg)

CV-22 Osprey, sursă foto: US Air Force

Francezii de la Opex360 au analizat cele trei concepte. Și, într-adevăr, primele două par aeronave cu echipaj, ultimul fiind cel mai probabil un UAV. Potrivit sursei citate e posibil ca primul concept să fie destinat pentru misiuni cargo sau misiuni MEDEVAC - evacuare medicală. Acest prim concept e și cel mai impunător. 

Al doilea avion, tot cu echipaj, ar putea fi folosit în misiuni de supraveghere și recunoaștere. Aceste aeronave sunt utilizate pentru detectarea și urmărirea țintelor aflate la sol și pentru centre de comandă și control. O altă întrebuințare a acestui concept de viitor avion ar putea fi și misiuni de căutare și salvare în timpul operațiunilor militare.

Totodată, cei de la The Drive, care au analizat și ei conceptele prezentate de Bell, sunt de părere că aceste noi avione vor înlocui în cele din urmă aeronavele tiltrotor CV-22B Osprey aflate în dontarea US Air Force. 

Cei de la Bell nu precizează un orizont de timp cu privire la dezvoltarea primului prototip. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel