Belarusul momește alte state cu „arme nucleare pentru toată lumea” pentru o unificare cu Rusia

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto: Kremlin
Foto: Kremlin

Belarusul și Federația Rusă fac parte dintr-o Uniune statală formând o alianță pe care vor să o extindă și cu alte state cărora le sunt promise arme nucleare.

Președintele Aleksandr Lukașenko a declarat într-un interviu recent că „există arme nucleare pentru toți” cei care doresc să se alăture uniunii.

Interviul a fost publicat azi în presa rusă, dar analiștii precizează că el a fost filmat cel mai probabil undeva pe data de 25 mai. În prezent Lukașenko se află internat la un spital din Moscova, existând incertitudini privind starea sa de sănătate.


"Nimeni nu este împotriva Kazahstanului şi altor ţări care au aceleaşi relaţii strânse ca şi noi cu Federaţia Rusă. "Dacă cineva este îngrijorat (...), atunci este foarte simplu: să se alăture Uniunii Statale dintre Belarus şi Rusia. Asta e tot: vor exista arme nucleare pentru toată lumea", a afirmat Lukașenko, potrivit Agerpres, care citează agenția internațională Reuters.

Amintim că în cursul săptămânii trecute Rusia a demarat transferul de arme nucleare tactice pe teritoriul Belarusului. Aceasta e prima desfășurare nucleară a Rusiei în afara teritoriului rus, de la prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991.

De precizat că opoziția din Belarus a anunțat în acest weekend faptul că starea președintelui Aleksandr Lukașenko ar fi critică.

„Conform informațiilor pe care le avem, care necesită o confirmare suplimentară, după întâlnirea cu Putin cu ușile închise, Lukașenko a fost transferat de urgență la Spitalul Clinic Central din Moscova, unde se află în prezent”, a scris Valeri Țepkalo, unul dintre opozanții regimului de la Minsk.

Potrivit acestuia, medicii au făcut toate eforturile pentru a-l salva pe Lukașenko și i-au efectuat proceduri pentru reîmprospătarea sângelui.

„Măsurile de salvare a dictatorului din Belarus au vizat înlăturarea speculațiilor cu privire la posibila implicare a Kremlinului în otrăvirea sa”, susține Țepkalo.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel