Lukașenko a fost internat în spital după întâlnirea cu Putin. Este în stare critică, susține opoziția belarusă

”Rusia are resurse de mobilizare de 25 de milioane de oameni. Să presupunem că 30.000 sau chiar 50.000 de oameni au fugit din țară. Nu sunt oameni pe care te poți baza, nu-i așa?”, a spus Lukașenko
”Rusia are resurse de mobilizare de 25 de milioane de oameni. Să presupunem că 30.000 sau chiar 50.000 de oameni au fugit din țară. Nu sunt oameni pe care te poți baza, nu-i așa?”, a spus Lukașenko

Președintele belarus Alexander Lukașenko ar fi fost dus la Spitalul Clinic Central din Moscova după o întâlnire cu omologul său rus Vladimir Putin. Medicii spun că starea lui este critică, susține opoziția belarusă.

„Conform informațiilor pe care le avem, care necesită o confirmare suplimentară, după întâlnirea cu Putin cu ușile închise, Lukașenko a fost transferat de urgență la Spitalul Clinic Central din Moscova, unde se află în prezent”, a scris Valeri Țepkalo, unul dintre opozanții regimului de la Minsk.

Potrivit acestuia, medicii au făcut toate eforturile pentru a-l salva pe Lukașenko și i-au efectuat proceduri pentru reîmprospătarea sângelui.

„Măsurile de salvare a dictatorului din Belarus au vizat înlăturarea speculațiilor cu privire la posibila implicare a Kremlinului în otrăvirea sa”, susține Țepkalo.

Într-o altă postare, Țepkalo a adăugat că s-a încercat camuflarea situației reale a președintelui Lukașenko. „Pentru a nu trezi suspiciuni, avionul președintelui belarus a fost chiar trimis înapoi la Minsk”, susține opoziția.

Cât de grav este bolnav Lukașenko?

În acest context, ziarul Ukrainska Pravda a relatat că Lukașenko a participat joi la Forumul Economic Eurasiatic de la Moscova. Acolo, el a declarat că armele nucleare rusești au început deja să se deplaseze către Belarus, ca parte a acordurilor bilaterale.

Țepkalo, unul dintre liderii importanți ai opoziției din Belarus este atât de sigur de informațiile sale, încât într-o postare pe telegram a cerut chiar Occidentului să planifice o întâlnire strategică pentru noile alegeri din Belarus.

De la parada prilejuită de Ziua Victoriei din 9 mai, de la Moscova, Lukașenko nu a apărut la evenimente publice.

„Noi, reprezentanții Forumului Forțelor Democratice din Republica Belarus, facem apel la oficialii occidentali să planifice o întâlnire strategică în zilele următoare pentru a discuta despre inițiativa alegerilor”, a spus Țepkalo, adăugând că tehnologiile existente permit alegeri corecte. „Desfășurarea alegerilor într-un moment atât de critic nu va ajuta doar la restabilirea ordinii în Belarus, dar va pune și bazele pentru stabilizarea situației la granițele Uniunii Europene și ale lumii în ansamblu”, a adăugat el.

Conform informațiilor de pe contul său de Twitter, Valeri Țepkalo a fost condamnat în lipsă de autoritățile din Belarus la 17 ani de închisoare, în luna aprilie a acestui an, pentru crearea unui grup extremist și discreditarea Belarusului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel