Belarus se opune desfăşurării unei baze militare ruse pe teritoriul său

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministrul belarus de externe, Vladimir Makei, a declarat într-un interviu acordat agenției de știri RBC , că „nu există nicio nevoie practică, politică sau militară” pentru desfășurarea unei baze militare a Forțelor Aeriene Ruse în Belarus.

Diverse publicaţii mass-media au adus în dezbateri, în mod repetat, acest subiect. Moscova și Minsk au confirmat anterior că discută această posibilitate a instalării unei baze militare pe teritoriul Belarusului.

Makei a spus că problema devine irelevantă din cauza dezvoltării tehnologiilor moderne și și-a exprimat îndoiala că desfășurarea instalațiilor militare ruse ar contribui la consolidarea stabilității și securității în regiune.

În același timp, ministrul a subliniat că decizia Minskului nu are legătură cu „influența unor forțele externe”, fiind luate în considerare doar interesele naționale.

Anterior, omologul său rus Sergey Lavrov a descris refuzul Belarusului de a răspunde cererii Rusiei [pentru baza aeriană] drept „un episod neplăcut”. În același timp, el a remarcat natura amiabilă a relațiilor bilaterale dintre țări.

Majoritatea bazelor militare ale Rusiei în străinătate se află în fostele republici sovietice. Belarus are o stație radar Volga, proiectată pentru detectarea pe rază lungă a rachetelor balistice. De asemenea, mari instalații militare rusești sunt dislocate în Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan și în alte țări.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel