Belarus impune noi restricții și îngrădește funcționarea ambasadei SUA la Minsk

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Trimisa specială a SUA pentru Belarus, Julie Fisher, a criticat vineri noile măsuri prin care guvernul de la Minsk îngrădeşte funcţionarea misiunii diplomatice americane în Belarus, precum închiderea Agenţiei pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), relatează agenţia Agerpres, care citează EFE.

Aceste măsuri, notificate Washingtonului pe 20 octombrie, includ şi închiderea Centrului American de la Minsk, a mai semnalat într-un comunicat Fisher, care urma să fie ambasadoare a SUA în Belarus, dar regimul preşedintelui Aleksandr Lukaşenko şi-a retras în luna august acordul pentru această numire.

În plus, ''autorităţile belaruse forţează ambasada SUA să concedieze peste 20 de lucrători belaruşi din echipa noastră'', menţionează de asemenea reprezentanta Departamentului de Stat al SUA, în opinia ei ''aceste acţiuni reflectând insecuritatea profundă a autorităţilor belaruse cu privire la rolul diplomaţiei, la legăturile între popoare şi societatea civilă independentă''.

Preşedintele Lukaşenko a răspuns în luna august sancţiunilor americane impunând limitarea la cinci a numărului diplomaţilor americani acreditaţi la Minsk. "Când Washingtonul reduce cooperarea în toate domeniile şi încearcă să ne înăbuşe economic ţara, obiectiv vorbind nu vedem ce sens ar avea prezenţa în Belarus a unui personal atât de numeros al misiunii americane", a afirmat atunci MAE de la Minsk.

Belarusul şi-a închis la rândul său consulatul de la New York, la cererea Departamentului de Stat american. Statele Unite nu mai au ambasador la Minsk din anul 2008, când Washingtonul a înăsprit sancţiunile împotriva Belarusului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel