Belarus anunţă arestarea a 32 de mercenari străini, în apropiere de capitala Minsk

Eduard Pascu |
Data publicării:

Autorităţile din Belarus au reţinut, în cursul nopţii, 32 de persoane care lucrau pentru un grup militar străin privat în apropiere de Minsk, relatează miercuri agenţii de ştiri BELTA, preluată de Reuters. Agenţia nu a furnizat alte detalii.

Companiile militare private sunt ilegale în Belarus, care organizează alegeri prezidenţiale pe 9 august. Preşedintele Aleksandr Lukaşenko, în vârstă de 65 de ani, se confruntă cu cea mai mare provocare din ultimii ani pentru regimul său dictatorial în statul din Europa de Est, în condiţiile în care modul în care a gestionat pandemia a provocat ample manifestaţii, transmite Agerpres.

Lukaşenko i-a acuzat pe protestatarii opoziţiei că încearcă să-l răstoarne de la putere în acelaşi mod în care preşedintele ucrainean sprijinit de Rusia, Viktor Ianukovici, a fost înlăturat de protestele din piaţa Maidan în 2014.

Citește și: Lukanşenko acuză Rusia şi Polonia de ingerinţă în alegerile prezidenţiale din Belarus

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel