Beijingul susţine că forţele armate chineze şi indiene s-au dezangajat din conflictul de la frontieră

Eduard Pascu |
Data publicării:

Forţele armate ale Chinei şi Indiei s-au dezangajat din majoritatea zonelor de frontieră dintre cele două ţări, a comunicat marţi ministerul de externe de la Beijing, printr-un purtător de cuvânt citat de AFP.

În urmă cu o lună şi jumătate, în regiunea Ladakh de la frontiera chino-indiană din Himalaya au avut loc ciocniri în urma cărora au fost ucişi 20 de militari indieni; nu se cunoaşte numărul celor căzuţi de partea chineză. 'Situaţia continuă să evolueze către destindere şi remediere. (...) Trupele celor două ţări însărcinate cu paza frontierelor s-au dezangajat în cele mai multe locuri', a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze Wang Wenbin, transmite Agerpres.

După ciocnirile directe, înalţi oficiali din cele două armate s-au întâlnit şi au convenit să acţioneze pentru reducerea tensiunilor.

Incidentul din 15 iunie a provocat indignare în India, unde au avut loc manifestaţii şi apeluri împotriva accesului produselor chineze. Guvernul de la New Delhi a interzis ulterior sute de aplicaţii informatice chineze, inclusiv platforma de distribuire a materialelor video TikTok, invocând motive de securitate naţională şi protecţie a datelor. Piaţa Indiei - ţară cu 1,3 miliarde de locuitori - este semnificativă, iar în unele cazuri cea mai mare, pentru multe din produsele respective.

Citește și: China, acuzată că mușamalizează luptele de la frontiera cu India și pune presiune pe familiile militarilor chinezi uciși

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel