Bazei 90 Transport Aerian, o unitate de elită a României. Generalul Stănciulescu: S-au efectuat modernizări cu fonduri naționale și internaționale

Foto: Foto: CER SENIN - Revista Forțelor Aeriene Române
Foto: Foto: CER SENIN - Revista Forțelor Aeriene Române

Generalul de flotilă aeriană Aurel-Cezar Stănciulescu, comandantul Bazei 90 Transport Aerian Comandor Gheorghe Bănciulescu, a vorbit în cadrul unui interviu despre modernizările prin care a trecut Baza.

În cadrul Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu" există în înzestrare aeronave C-130 Hercules, C 27J Spartan, AN-30 și varianta AN-26, precum și IAR-330 Puma.

Generalul Aurel-Cezar Stănciulescu a trecut în revistă modernizările prin care a trecut Baza 90 Transport Aerian, o unitate de elită a Armatei române, precizând că acestea s-au efectuat atât cu fonduri naționale cât și internaționale.

„Nu este o noutate faptul că ne petrecem cea mai mare parte a timpului la locul de muncă, desfășurându-ne activitatea profesională în cadrul aceluiași birou/hangar în fiecare zi, așa că am încercat să sporim confortul și siguranța la locul demuncă. Am pornit de la infrastructura unității unde s-au făcut asfaltări, dar și renovări interioare/exterioare ale clădirilor.

Este un proces îndelungat, care implică un efort mare din partea personalului, deoarece nu s-au mai făcut investiţii de foarte mult timp. Important este că am demarat acest proces și, pas cu pas, conform nevoilor și planurilor, le facem pe toate.

S-au investit mulți bani la Baza 90 Transport Aerian, iar fondurile au fost asigurate atât de partea națională, cât și de partea internațională. Unul dintre proiectele importante și de mare amploare, susținut prin proiectul NSIP (Programul de Investiții în Securitate al NATO), a fost construirea platformei pentru aeronave grele, unde pot ateriza avioane de tip C-5 Galaxy, C-17 Globemaster III, C-130 Hercules, dar și construirea platformelor pentru elicoptere și pentru materiale periculoase. De asemenea, în viitorul apropiat, vorbim și de construcția unui nou hangar, dar și a unei noi platforme de procesare pasageri”, a declarat comandantul Bazei 90 Tranport Aerian, într-un interviu acordat publicației Observatorul Militar.

 

Baza 90 Transport Aerian, o unitate de elită deși se confruntă cu lipsa de personal

 

Generalul Stănciluescu a subliniat faptul că deși Baza se confruntă cu lipsă de personal, militarii care activează în cadrul ei au reușit prin devotament să o transforme într-o unitate de elită.

„Misiunile se execută în funcţie de complexitate. Depinde foarte mult de încărcătura care trebuie transportată și de distanţa care trebuie parcursă pentru executare. În spatele oricărei misiuni îndeplinite, se află o întreagă echipă care planifică buna desfășurare a misiunii. Pregătirea militarilor se face zi de zi, indiferent de grad sau funcţia ocupată. Pe partea de logistică, secţia de mentenanţă are rolul de a menține aeronavele în stare de operativitate. Da, nu este ușor, aeronave și specialităţi diferite! Este nevoie de o foarte bună instruire și experienţă, plus o coordonare și planificare exacte.

Este adevărat, în ultimul timp se simte lipsa de personal. Resursa umană este foarte importantă! Aici vorbim de personalul Bazei 90 Transport Aerian. Mă folosesc de acest prilej pentru a le mulţumi din nou pentru tot ceea ce fac și felul în care se implică. Datorită lor, suntem o unitate de elită, cu rezultate foarte bune. Este rodul muncii unor profesioniști foarte buni în specialităţile lor. Pun suflet în tot ceea ce fac, au dăruire și asta se vede”, a mai precizat comandantul Bazei Transport Aerian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel