Baza aeriană rusă Hmeymim din Siria, atacată cu un tir de rachete

Tudor Curtifan / 08 mai 2019 / 16:04
Baza aeriană rusă Hmeimim din Siria, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Baza aeriană rusă Hmeimim din Siria, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Baza aeriană a Rusiei de la Hmeymim, Siria, a fost ținta unui tir de rachete lansate de către rebeli. Toate rachetele au fost interceptate, neexistând pagube sau victime.

Potrivit agenției de presă TASS, rachetele au fost lansate pe data de 6 mai.

Sistemele rusești Pantsir și Tor-M1 au interceptat la baza aeriană rusă Hmeymim din Siria 27 de rachete lansate de către rebeli. Rusia susține că a identificat imediat locurile de unde rachetele au fost lansate iar avioanele de luptă ale Rusiei și sistemele de artilerie ale Armatei siriene au lovit țintele.

 

Toate rachetele rebelilor au fost interceptate

 

Rachetele au fost lansate de către gruparea rebelă  Hayat Tahrir al-Sham, considerată de Rusia ca fiind teroristă.

„Sistemele de apărare aeriană rusești, Pantsir-S1 și Tor-M1, au interceptat 27 de rachete. Nicio rachetă nu a lovit baza aeriană", precizează rușii într-un anunț oficial.

Sursa citată mai precizează că în aceeași zi a fost lovit de rachete și orașul Jebla. Nouă rachete au lovit perfieria și străzile orașului.

Aflată în apropierea oraşului Latakia, de pe ţărmul Mediteranei, baza aeriană Hmeymim din Siria se află sub comandament rusesc. 

Războiul civil din Siria a fost declanșat în martie 2011, Rusia fiind principalul aliat al președintelui Bashar al-Assad.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy