Atac cu drone la o bază militară din Rusia, aflată la 800 km de granița Ucrainei. Cel puțin două bombardiere Tu-95 - avariate

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În Rusia, s-a raportat că o dronă necunoscută a atacat un aeroport din regiunea Saratov. Este vorba despre aeroportul Engels, unde își au baza bombardierele strategice ruseşti care lansează rachete asupra Ucrainei. Un material video cu presupusa explozii a fost postat de diferite canale rusești de Telegram. Primele rapoarte spun că trei persoane au fost ucise, șase rănite și două bombardiere strategice Tu-95 au fost avariate în urma atacului aerian.

Potrivit datelor preliminare, în dimineața zilei de 5 decembrie, un avion necunoscut s-a prăbușit pe pista aeroportului local. Apoi s-a auzit o explozie, care a fost înregistrată de camerele de supraveghere din zona. 

Presa rusă relatează că o cisternă cu combustibil a explodat pe un aerodrom din Ryazan. Trei persoane au murit, iar alte șase au fost rănite, potrivit Pravda.

De asemenea, agenţiile de știri au relatat că o dronă a căzut pe o pistă din regiunea Saratov. Două bombardiere Tupolev Tu-95 au fost avariate.

Potrivit agenției ucrainene Unian, aerodromul se află la aproximativ 800 kilometri de Ucraina.

Se pare că două avioane au fost avariate în urma acestui accident, deși nu se știe exact care sunt cauzele producerii acestuia. De asemenea, două persoane au fost rănite și au fost transportate la un spital local. În acest moment, nu există informații oficiale cu privire la cele întâmplate.

La momentul redactării acestui articol, Ministerul rus al Apărării nu a emis nicio declarație cu privire la aceste incidente și nici ucrainenii nu și-au revendicat responsabilitatea pentru presupusele atacuri, așa că situația este neclară, în ciuda faptului că multe publicaţii mass-media indica că explozia de la baza Engels-2 a fost rezultatul unui atac ucrainean cu drone cu rază lungă de acțiune.

La 1 decembrie au apărut noi imagini din satelit cu activitatea de la Baza Aerina Engels, care este situată la 14 kilometri est de Saratov. 

Bombardierele Tu-95 și Tu-160 sunt clar vizibile în imaginile din satelit. Cel puțin 12 bombardiere pot fi observate în aceste fotografii, după cum urmează: opt bombardiere Tu-95 și șase bombardiere Tu-160.

Baza aeriană Engels găzduiește singurele bombardiere strategice ale Rusiei staționate în apropierea Ucrainei și este baza Regimentului 121 de Aviație pentru Bombardiere Grele (121 TBAP) care operează Tu-160 și Tu-95.

În plus, imaginile din satelit arată prezența a cel puțin cinci avioane cargo în apropiere. Ceea ce sugerează că avioanele cargo au livrat munițiile pentru bombardiere.

 De la începutul războiului, Rusia a folosit de mai multe ori baza ca punct de pregătire pentru bombardarea Ucrainei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel