Batalionul ucrainean ''Șaman'' din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale a mutat lupta dincolo de graniţă, în Rusia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Militarii ucraineni din cadrul Batalionului Şaman, o unitate de elită a Forţelor pentru Operaţii Speciale (SSO), au mutat războiul dincolo de graniţele cu Rusia, în interiorul ţării care le-a invadat teritoriul. Potrivit The Times, "şamanii" ucraineni ar fi de fapt autorii misterioaselor atacuri ce au ţintit în ultima vreme rafinării de petrol, depozite de muniţii şi reţele de comunicaţi din Rusia.

Militarii ucraineni din cadrul Batalionului ''Şaman'' au pătruns pe teritoriul Rusiei îmbarcaţi în elicoptere şi, ajutaţi de întunericul nopţii, au misiunea de a distruge infrastructura critică folosită de forţele ruse pentru îndeplinirea obiectivelor militare din Ucraina.

Potrivit The Times, care a realizat un interviu cu doi dintre militarii ucraineni, Forţele pentru Operaţii Speciale se afla în spatele mai multor acţiuni de sabotaj, efectuate în ultima perioadă pe teritoriul Rusiei.

Sergenţii "Handsome" şi "Twenty Two", ambii în vârstă de 25 de ani, sunt doi dintre "şamanii" care luptă împotriva forţelor ruse de ocupaţie de la începutul războiului hibrid contra Ucrainei din 2014.

Inteligenţi, având o condiţie fizică foarte bună, ei au fost selectaţi pentru forţele speciale după ani de luptă în unităţi regulate.

"Cele mai interesante misiuni sunt să lucrezi în spatele liniilor inamice; plasarea de explozibili în spatele liniilor de front, peste graniţă", a declarat "Twenty Two", detaliind un plan de a semăna confuzie şi discordie în rândul inamicului. "Handsome" a adăugat: "Ruşii nu ştiu ce li s-a întâmplat, de multe ori nu le vine să creadă că am fost acolo."

Ambii sunt membri ai batalionului "Şaman", o poreclă dată Detaşamentului 10 al Forţelor Speciale ucrainene pentru capacităţile sale.

Este braţul de atac şi detectare al serviciilor secrete militare ucrainene, fiind admişi doar acei bărbaţi care trec cele mai dureroase teste de rezistenţă şi abilităţi de supravieţuire.

Unitatea este specializată în scufundări, paraşutism şi alpinism. A luptat alături de trupele britanice şi americane în Afganistan şi şi-a câştigat o bună reputaţie.

"Îi trimitem să se ocupe de cele mai dificile sarcini, pentru că sunt cei mai buni şi mai curajoşi", a declarat un ofiţer superior din cadrul serviciilor de informaţii ucrainene, potrivit Epoch Times.

Deşi unitatea a fost mai bine pregătită pentru invazia din februarie decât alte ramuri ale forţelor armate ale ţării, aceasta a fost un şoc, a declarat "Handsome".

El a descris prima oră a bătăliei ca fiind haotică, în timp ce militarii ucraineni încercau să îşi coordoneze apărarea, dar eforturile lor la aeroport au împiedicat Rusia să obţină o bază vitală în afara Kievului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel