Batalionul Nave Treceri Fluviale 'Danubius' a sărbătorit 25 de ani de la înfiinţare

Eduard Pascu |
Data publicării:

Batalionul Nave Treceri Fluviale 'Danubius' Brăila, structură militară unică în Armata României, deoarece deserveşte atât Forţele Navale, cât şi Forţele Terestre, a sărbătorit vineri 25 de ani de la înfiinţare, potrivit unui comunicat de presă remis de respectiva unitate militară.

Evenimentul a fost sărbătorit printr-o ceremonie militară şi religioasă desfăşurată într-un cadru restrâns, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire şi limitare a efectelor răspândirii COVID-19, la care au participat reprezentanţii eşaloanelor superioare, comandanţii de unităţi din Garnizoana Brăila şi foşti comandanţi ai batalionului.

Cu această ocazie, comandantul Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos", general de brigadă Vasile Ionescu, şi comandantul Batalionului Nave Treceri Fluviale "Danubius", colonel Constantin Andrei, au amintit în discursurile lor momentele importante din trecutul batalionului şi au subliniat profesionalismul, seriozitatea şi implicarea personalului unităţii, transmite Agerpres.

"Această frumoasă aniversare, pe lângă momentele de bucurie şi satisfacţie, trebuie să vă dea imboldul de a persevera în muncă şi de a da în continuare dovadă de acelaşi profesionalism, de aceeaşi dăruire şi pasiune, pentru a fi o echipă puternică, în măsură să realizeze lucrări de înaltă calitate şi durabilă în timp. Cu prilejul sărbătoririi a 25 de ani de existenţă a unităţii noastre vă mulţumesc pentru eforturile depuse şi vă doresc să aveţi putere de muncă, succese în activitate şi un sincer La mulţi ani!", a transmis colonelul Constantin Andrei.

Batalionul Nave Treceri Fluviale Brăila a fost înfiinţat pe 1 august 1995, la Turnu Măgurele, iar din 2001 a fost mutat în Portul Militar Brăila, unde funcţionează şi în prezent, ca structură subordonată Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos". Batalionul are în componenţă atât marinari, care alcătuiesc echipajele bacurilor şi catamaranelor de mare capacitate din dotarea unităţii, cât şi genişti angrenaţi în amenajări şi reparaţii drumuri, pe câmpurile de luptă.

De la înfiinţarea Batalionului şi până în prezent, aproape toţi militarii din componenţa sa au participat la misiuni de luptă reale, în teatre de operaţii precum Kosovo, Irak sau Afganistan.

Citește și: Un nou comandant la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Navale din Mangalia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel