Bărbatul care l-a pălmuit pe Macron a fost condamnat

Eduard Pascu |
Data publicării:

Justiţia franceză l-a condamnat joi la 18 luni de închisoare, dintre care 14 cu suspendare, pe bărbatul care l-a pălmuit pe preşedintele Emmanuel Macron în cursul unei vizite întreprinse de acesta în regiunea sud-estică Drome, transmit AFP şi Reuters.

Parchetul din Valence (sud-est) ceruse o pedeapsă de 18 luni de detenţie împotriva lui Damien Tarel, pentru ”violenţe voluntare contra unei persoane depozitare a autorităţii publice”, transmite Agerpres.

Această palmă, ”complet inadmisibilă”, este un ”act de violenţă deliberată”, a arătat reprezentantul Ministerului Public în instanţă.

Damien Tarel, care la audierea de joi a recunoscut că l-a pălmuit pe preşedinte, a fost încarcerat.

Tarel, un pasionat de lupte medievale în vârstă de 28 de ani, a declarat în faţa tribunalului din Valence că este un simpatizant al extremei drepte şi că a acţionat pentru că Macron întruchipează decăderea Franţei, a relatat postul BFM TV, conform agenţiei Reuters.

Damien Tarel a mai spus că, cu câteva zile înainte de vizita lui Macron în Drome, se gândise să-i arunce preşedintelui un ou sau o tartă cu cremă. 'Când i-am văzut privirea simpatică şi mincinoasă care vroia să facă din mine un alegător, m-am umplut de dezgust', a adăugat tânărul, care a compărut în procedură de urgenţă.

”Cred că Macron reprezintă decăderea ţării noastre”, a mai spus Tarel la tribunal, potrivit BFM TV.

Preşedintele a descris atacul drept un incident izolat şi a afirmat că violenţa şi ura sunt o ameninţare pentru democraţie.

Pentru infracţiunea de care era acuzat Damien Tarel, pedeapsa maximă este de trei ani de închisoare şi 45.000 de euro amendă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel