Incident de securitate în Franța. Macron a primit o palmă în timp ce saluta mulțimea (VIDEO)

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Incident de sercuritate în Franța, unde președintele Emmanuel Macron a fost pălmuit de către un cetățean francez în timp ce acesta saluta mulțimea.

Întreaga scenă a fost filmată. Pe imagini se poate observa cum președintele Franței, relaxat, doar la cămașă, se îndreaptă spre mulțimea adunată să-l vadă.

Deși înconjurat de mai mulți agenți de securitate, Macron merge să salute  și să dea mâna cu mulțimea. La un moment dat, un bărbat care inițial părea prietenos și care l-a luat prima dată de mână pe Macron, l-a lovit pe președintele francez. În acel moment agenții de securitate au intervenit în forță și au făcut scut în jurul președintelui.

 

 

 

Astfel de breșe de securitate sunt greu de acoperit în contextul în care decizia unor președinți de a se apropia atât de mult de mulțime le aparține exclusiv lor. Așa numitele „băi de mulțime” reprezintă fiori pentru fiecare agent de securitate.

În România au existat două incidente asemănătoare în care au fost implicați doi președinți.

În 2001, un cetățean pe nume Faur Isaia, trecând de cordoanele oamenilor de ordine, a ajuns în preajma fostului preşedinte Emil Constantinescu, aruncându-i acestuia cerneală pe faţă.

Un alt incident a avut loc în 2014 când fostul președinte Traian Băsescu a fost scuipat de un tânăr pe nume Adrian Zglobiu, în portul Constanța.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel