Bărbat condamnat la închisoare pentru asaltul de la Capitoliu

Eduard Pascu |
Data publicării:

Un susţinător al fostului preşedinte american Donald Trump care a luat parte la asaltul de la Capitoliu din 6 ianuarie a fost condamnat luni la opt luni de închisoare, fiind prima sentinţă pronunţată de un tribunal federal în legătură cu acele evenimente, transmit Reuters, AFP şi dpa.

Paul Alan Hodgkins, un macaragiu în vârstă de 38 de ani din Florida, a primit o pedeapsă relativ uşoară după ce şi-a recunoscut vina şi şi-a cerut iertare pentru rolul jucat în încercarea de a împiedica certificarea de către Congres a victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidenţiale, transmite Agerpres.

"Dacă aş fi avut cea mai mică idee că protestul va escalada aşa cum s-a întâmplat, nu aş fi făcut niciun pas mai departe. A fost o decizie prostească din partea mea", a declarat Hodgkins la tribunal.

Paul Alan Hodgkins apare într-o înregistrare video ţinând în mână un drapel pro-Trump şi cu două perechi de ochelari de protecţie atârnând la gât, după ce a reuşit să pătrundă împreună cu alţi atacatori, rupând cordonul poliţiei, în sala Senatului american.

Hodgkins şi-a făcut şi un selfie cu un aşa-zis "shaman MAGA" (Make America Great Again) care poate fi văzut în imaginile de atunci stând la tribună şi purtând o cască cu coarne.

Procurorii ceruseră 18 luni de închisoare, în timp ce avocaţii săi au afirmat că Hodgkins nici nu ar trebui să ajungă după gratii, întrucât îi pare rău pentru ce a făcut şi nu are cazier. Judecătorul Randolph Moss a admis faptul că bărbatul nu a fost violent, nu a ameninţat pe nimeni şi nu a organizat atacul.

Peste 535 de persoane au fost inculpate în legătură cu acele evenimente, dintre care 17 au pledat "vinovat" la acuzaţiile formulate împotriva lor. Paul Alan Hodgkins este însă prima persoană condamnată la închisoare pentru participarea la revoltă. Înaintea lui, Anna Morgan Lloyd, de 49 de ani, din Indiana, a fost condamnată la trei ani cu suspendare şi 40 de ore de muncă în folosul comunităţii pentru pătrundere ilegală în sediul Congresului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel