Barajul Nova Kahovka, de pe Nipru, a fost bombardat. Marionetele Kremlinului aruncă vina pe armata ucraineană

Foto: Centrala de la Kahovska / gur.gov.ua
Foto: Centrala de la Kahovska / gur.gov.ua

Marionetele Rusiei, care administrează regiunea ucraineană Herson au declarat, duminică, că o serie de aşezări, inclusiv oraşul Herson, au rămas fără apă şi energie, după un presupus act de "sabotaj". 

Administraţia rusă din Herson susține că alimentarea cu energie electrică şi cu apă a fost "temporar întreruptă", după ce un "atac terorist" a deteriorat trei linii electrice din regiune.

Potrivit administrației instalate de ruşi, atacul a fost organizat de Ucraina, dar nu a fost furnizată nicio dovadă. Reuters nu a putut verifica independent afirmaţiile. Agenţia de ştiri de stat rusă TASS l-a citat pe guvernatorul Vladimir Saldo spunând că alimentarea oraşului cu energie era planificată să fie restabilită până la sfârşitul zilei. 

Imansul baraj Nova Kahovka (Kahovska), care este construit pe râul Nipru, în amonte de Herson, a căpătat o importanță strategică vitală în ultimele săptămâni, pe măsură ce forțele ucrainene se apropie de orașul Herson.

 

Întregul oraș Herson a rămas fără energie electrică. Ocupantul rus susține că evacuările continuă

 

Oraşul ucrainean sub ocupaţie rusă Herson, ai cărui locuitori sunt evacuaţi la ordinul autorităţilor locale către zone mai sigure, a rămas fără energie electrică, au informat duminică funcţionari proruşi, citaţi de agenţia rusă RIA Novosti, preluată de EFE, potrivit Agerpres.

"Nu este lumină electrică în tot oraşul. Aşteptăm informaţii (în legătură cu cele întâmplate)", a declarat un purtător de cuvânt al companiei de energie electrică HersonOblEnergo.

Duminică, autorităţile instalate de Rusia în regiunea Herson, anexată ilegal de Moscova în septembrie, au dat asigurări că Kievul concentrează o mare cantitate de tancuri şi blindate în apropierea acestei zone ucrainene, ceea ce ar dovedi, potrivit lor, că Ucraina se pregăteşte pentru o iminentă ofensivă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel