Bahmut, miză uriașă doar pentru ruși. Generalii ucraineni simt asta și cer întăriri

Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Cei mai importanți generali ai Armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi și Oleksandr Sirski i-au cerut președintelui Zelenski să întărească forțele de la Bahmut, iar președintele a fost de acord.

Trupele ucrainene au consolidat pozițiile la vest de oraș în aparentă pregătire pentru o posibilă retragere, dar par să nu fi decis să se retragă.

După ce a avut o întâlnire cu cel mai înalt comandant militar al Ucrainei, generalul Valeri Zaluzhnîi, dar și cu Oleksandr Sirski, comandantul Forțelor Terestre Ucrainene, Zelenski a dispus trimitera de noi forțe la Bahmut.

Bătălia pentru Bahmut a fost una dintre cele mai lungi campanii susținute ale războiului, ambele părți suferind pierderi grele. În timp ce Bahmut însuși are o valoare strategică limitată, orașul a căpătat o importanță simbolică sporită pentru ambele părți.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că bătălia pentru Bahmut este puțin probabil să „schimbe direcția războiului”. 

 

Rușii ar putea să piardă cele mai bune forțe la Bahmut

 

Totuși, pentru ruși, un eșec aici ar fi catastrofal, remarcă ISW.

Ocupanții ruși au pierdut de cinci ori mai mulți soldați decât apărătorii ucraineni în luptele pentru Bahmut, scrie CNN, care citează un oficial militar NATO.

Grupul de mercenari rusi Wagner a fost în fruntea eforturilor Moscovei de a captura Bahmut, dar se pare că pierderile sunt într-adevăr uriașe, iar Prigojin a rămas fără mare parte din mercenarii recrutați din pușcării.

Wagner începe să schimbe tactica și apelează, încă de la primele ”valuri” de atac, la mercenarii cu experiență, ceea ce duce la pierderi majore printre combatanții care formează ”nucleul dur” al Companiei de mercenari Wagner.

Analiştii ISW prevăd că, pentru a obţine succesul la Bahmut, comandamentul militar rus va trebui să-şi arunce forţele aeriene în luptă în sprijinul Wagner sau să renunţe la eforturile de a lua cu totul oraşul.

Forțele de ucrainene vor continua să lupte pentru Bahmut pentru a epuiza unitățile de elită ale Wagner.

”Șansele de a afecta unitățile de elită ale grupului Wagner împreună cu alte unități de elită (ale Armatei ruse n.r.) în condițiile luptei urbane este destul de probabilă pentru Ucraina”, se arată în raport.

În același timp, ISW atrage atenția asupra faptului că forțele ruse de la Bahmut și-au schimbat recent tactica și au implicat în lupte mai multe forțe speciale de înaltă calitate și elemente ale forțelor regulate.

Șeful Wagner din Rusi a declarat luni că are nevoie de armata regulată pentru a-i furniza mai multe muniții dacă vrea să câștige bătălia.

Apelul  lui Prigozhin, subliniază ruptura dintre Wagner și ministerul rus al Apărării, acuzat că nu trimite suficientă muniție, acuzație pe care ministerul a respins-o.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel