BAE Systems dezvăluie un nou concept de fregate de atac

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

BAE Systems a introdus conceptul său de fregata de atac adaptabilă (ASF) ca parte a programului Type 32 al Royal Navy.

Prezentată în timpul recentei expoziții Euronaval de la Paris, noua platformă se va concentra pe modularitate și integrarea diferitelor sisteme autonome, scrie Janes.

Nava are o lungime estimată de 130 de metri și un deplasament de 6.000 de tone.

Compania britanică de apărare a declarat că este în continuare extrem de atentă la fluctuațiile financiare internaționale care ar putea afecta sustenabilitatea proiectului.

„Vedem sisteme autonome care intră în spațiul de luptă și aduc o complexitate suplimentară, care poate fi contracarată doar cu o masă suplimentară”, a explicat oficialul BAE Systems, Steve Hart. „Am încercat să oferim acea flexibilitate, complexitate în spațiul de luptă”, a mai spus Hart.

Odată dezvoltat, ASF va funcționa independent sau ca parte a apărării litorale a Marinei Regale Britanice.

 

„Nevoia de capabilitate adaptabilă”

 

Noua fregată de atac (ASF) de la BAE Systems va fi construită ținând cont de nevoia tot mai mare de capacitate adaptabilă pentru a permite Marinei militare să răspundă la amenințări mai eficient.

Compania a spus că a colaborat cu alte firme de apărare în dezvoltarea conceptului ASF pentru a îmbrățișa mai bine adaptabilitatea, oferind în același timp capacitatea complexă de autoapărare necesară în mediul maritim.

Integrarea sistemelor autonome de ultimă oră va crește gradul de cunoaștere a câmpului de luptă, iar cei de pe navă au la dispoziție informații în timp real.

În plus, sistemul este unul ”deschis”, putând fi îmbunătățit pe măsură ce vor fi dezvoltate alte soluții software.

„Adaptabilitatea și arhitectura deschisă, proiectate în platformă oferă flexibilitate pentru a introduce noi sisteme pe măsură ce sunt dezvoltate”, a declarat BAE Systems. „Această abordare permite, de asemenea, colaborarea industriei pentru a satisface diferite cerințe ale clienților.”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel