Azerbaidjanul susține că a distrus mai multe complexe de rachete operativ-tactice ale Armeniei

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministerul azer al Apărării a informat că, în cursul acestei nopți, a neutralizat mai multe complexe operativ-tactice aparținând Forțelor Armate ale Armeniei, aflate în poziții de întrebuințare în luptă.

Într-un comunicat de presă transmis de acesta se arată următoarele:

“Pe 14 octombrie, în jurul orei 01:00, în zona de frontieră cu regiunea Kalbajar ocupată din Azerbaidjan, a fost identificată desfășurarea de către partea armeană a mai multor complexe de rachete operativ-tactice, cu rachete balistice în poziție de start.

Complexele de rachete dislocate pe acest teritoriu vizau populația și infrastructura civilă din Ganja, Mingachevir și alte orașe din Azerbaidjan.

Armata azeră a luat măsuri preventive pentru a opri atacul cu rachetelor și pentru a preveni în acest fel repetarea unei alte crime de război, similară cu cea comisă de Armenia pe 11 octombrie în Ganja.

Drept urmare, ca ținte militare legitime, am neutralizat complexele de rachete operativ-tactice, care au fost aduse în starea de pregătire pentru a efectua atacuri cu rachete balistice.

Declarăm că întreaga responsabilitate pentru agravarea situației revine în totalitate regimului politico-militar al Armeniei”.

De cealaltă parte, într-un comunicat de ultimă oră, ministerul armean al Apărării a declarat că azi, 14 octombrie, forțele armate azere au vizat echipamente militare de serviciu pe teritoriul Republicii Armenia, în zona de frontieră cu Karvachar, “bazându-se doar pe presupunerea că echipamentele erau pregătite să lovească așezările civile din Azerbaidjan”.

Partea armeană susține că până acum nu s-a tras nici o rachetă, obuz sau glonț de pe teritoriul Republicii Armenia în direcția Azerbaidjanului, însă ministerul Apărării a anunțat că “de acum înainte Forțele Armate ale Republicii Armenia își rezervă dreptul de a viza orice obiect militar sau deplasare de forțe din Azerbaidjan, iar conducerea politico-militară a Azerbaidjanului poartă întreaga responsabilitate a schimbării situației de luptă”.

 

 

 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel