Azerbaidjanul și-a închis spațiul aerian pentru avioanele militare rusești

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Publicația Azeri Times a anunțat că autoritățile de la Baku au închis spațiul aerian pentru avioanele militare rusești.

Astfel, aeronavele militare rusești care transportau mărfuri militare din Armenia către Rusia au fost forțate să survoleze Iranul și Marea Caspică în drum spre regiunea Rostov.

Rusia are aproximativ 4.000 de militari staționați în trei garnizoane pe teritoriul Armeniei: o bază la Ghiumri în nord-vestul țării, o alta în capitala Erevan, cea de-a treia fiind baza aeriană Erebuni la periferia Erevanului.

Pe 29 aprilie, Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, și-a anunțat sprijinul pentru integritatea teritorială a Ucrainei.

Susținem integritatea teritorială a Ucrainei, ca și alte țări, și declarăm în mod deschis acest lucru, nu ne ascundem în spatele unui copac. Da, nu negăm că avem relaţii bune cu Rusia. Principiile dreptului internaţional nu trebuie în niciun caz denaturate din cauza superiorităţii politice", a declarat Aliyev pentru filiala din Azerbaidjan a agenției de presă rusești “Interfax”.

La o zi după declarația lui Aliyev, avioanele militare rusești, care au plecat din Armenia cu destinația Rusia, au fost nevoite să facă un ocol prin Iran și Marea Caspică.

Mișcarea Azerbaidjanului a fost precedată de o măsură similară luată de Turcia în urmă cu o săptămână. Pe 23 aprilie, ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a anunțat că țara sa și-a închis, pe o perioadă de trei luni, spațiul aerian pentru avioanele civile și militare rusești care zboară spre Siria.

Potrivit unor informații anterioare, Rusia ar fi adus între 10.000 și 20.000 de luptători sirieni și libieni, precum și mercenari din compania “Wagner” pentru ofensiva din Donbass. De asemenea, se pare că Moscova și-a readus în țară și o parte din militarii și tehnica de luptă din Siria și Armenia pentru războiul din Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel