Azerbaidjanul susține că a doborât o dronă a Armeniei

Eduard Pascu / 21 sep 2020 / 10:11

Azerbaidjanul a doborât un vehicul aerian fără pilot (UAV) al Armeniei, a anunțat azi dimineață Ministerul Apărării din Azerbaidjan. Drona desfășura activități de recunoaștere pe teritoriul azer, potrivit sursei citate.

Drona armeană ar fi fost doborâtă duminică seara în timp ce desfășura activități de recunoaștere pe teritoriul azer, precizează ministerul într-un comunicat. Acesta nu comunică și zona în care a fost doborâtă dronă, deși postările de pe rețelele sociale susțineau că a avut loc în provincia Shamkir din vestul Azerbaidjanului, transmite Anadolu.

Armenia nu a confirmat incidentul.

Amintim că în iulie 2020, tensiunile la granița armeano-azeră au escaladat, existând confruntări între cele două părți.

Armenia şi Azerbaidjan sunt în conflict de aproape 30 de ani pentru controlul asupra regiunii separatiste azere Nagorno-Karabah.

Enclavă cu majoritate armeană alipită în 1921 la Azerbaidjan de autorităţile sovietice, Nagorno-Karabah şi-a proclamat unilateral independenţa în 1991, cu sprijinul Armeniei.

A urmat un război între Armenia şi Azerbaidjan. O încetare a focului a fost încheiată în 1994. De atunci, negocierile în vederea unui tratat de pace sunt mediate de Grupul de la Minsk - un grup de mediatori internaţionali coprezidat de Rusia, Franţa şi SUA.

Citește și: Noi detalii despre luptele dintre Azerbaidjan și Armenia: Azerii au atacat inclusiv cu luptători ai forțelor speciale

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy