Avionul viitorului. Spania solicită să se alăture proiectului inițiat de Germania și Franța

Darius Muresan / 05 dec 2018 / 14:54

Dassault Aviation din Franţa şi Airbus au convenit să coopereze în cadrul unui program separat pentru un avion de luptă franco-german, evocat pentru prima dată de aceste două ţări în 2017. 

Conceptul Next-Generation Fighter, avionul viitorului, a fost prezentat la Berlin în luna noiembrie a acestui an, informează janes.com. Însă acum și Spania dorește să adere la proiectul franco-german.

Ministrul Apărării, Margarita Robles, a trimis o scrisoare omologilor francezi și germani, Florence Parly și Ursula von der Leyen, solicitând ca Spania să se alăture proiectului. Sursa citată nu oferă o poziție a Germaniei și a Franței cu privire la această cerere.

În cadrul proiectului, Franța, Germania și acum, posibil Spania, vor dezvolta un avion de nouă generație. Acest avion de vânătoare va înlocui la orizontul anului 2040 avioanele actuale de luptă Eurofighter (în Germania) şi Rafale (în Franţa).

Şefa apărării franceze, Florence Parly, şi omoloaga sa germană, Ursula von der Leyen, au semnat în luna aprilie a acestui an, la Berlin un acord privind lansarea proiectului. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy