Avionul ucrainean An-12 care s-a prăbușit în Grecia transporta 12 tone de armament sârbesc destinat Bangladeshului

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto cu caracter ilustrativ: USArmy/CC BY 2.0 via GreekReporter
Foto cu caracter ilustrativ: USArmy/CC BY 2.0 via GreekReporter

Un avion de marfă al companiei ucrainene Meridian, de tip Antonov 12 (An-12) s-a prăbușit sâmbătă seara în jurul orei 23.00 în Grecia, în apropierea oraşului Kavalas din nord-vestul ţării.  Martorii au spus că au văzut pe cer o minge de foc şi că apoi, timp de două ore au auzit zgomote de explozii. 

Autorităţile elene au raportat că avionul, un Antonov 12, zbura din Serbia către Iordania, mai exact la Amman unde era planificată o escală tehnică, după care zborul urma să continue spre Dhaka.

Avionul era plin cu material de război, aproximativ 12 tone, vândut din Serbia către Bangladesh, ceea ce a fost confirmat chiar de ministrul sârb al apărării, citat de Rador.

Accidentul s-a soldat cu 8 victime, întregul echipaj, toţi de naţionalitate ucraineană. Au fost afectate municipiile elene Paggaio şi Palaiochori, unde localnicii au fost nevoiţi să stea acasă pentru a nu respira mirosurile mefitice care se răspândesc de la locul accidentului. Filippos Anastasiadis, primarul oraşului Paggaio, a avertizat că: "În urma unei şedinţe a comitetului de coordonare, şi de comun acord cu secretarul general al protecţiei civile, va fi trimis, sau a fost deja trimis, un SMS de alertă locuitorilor celor două aşezările din Antifilippi şi Palaiochori, pentru a îi avertiza să ţină ferestrele închise şi aparatele de aer condiţionat oprite". De asemenea, locuitorii au fost sfătuiţi să închidă ferestrele şi, dacă este necesar, să poarte măşti.

Accidentul s-a produs la 40 km de aeroport.

Totul s-a întâmplat rapid: pilotul avertizase că avea o problemă cu motorul şi optase pentru o aterizare de urgenţă pe cel mai apropiat aeroport, cel din Kavalas, însă nu a reuşit: la scurt timp după ultima comunicare, contactul cu pilotul a fost întrerupt, iar aeronava s-a prăbuşit la 40 km vest de aeroport.

După oprirea tehnică de la Amman, aeronava ar fi trebuit să continue spre Riyadh, Ahmedabad în India şi în final Dhaka.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel