Avionul Gripen E a intrat în producția de serie

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Saab a prezentat primul avion Gripen E care a intrat în producția de serie pentru Forțele Aeriene Suedeze, transmite Jane.

Compania a prezentat o imagine a aeronavei 6002 care zboară într-un nou model de camuflaj gri în trei tonuri, care amintește de schema verde și maro a Forțelor Aeriene Suedeze (SWAF) din Războiul Rece.

Reprezentanții companiei au anunțat totodată că încă sunt în teste alte trei variante Gripen E

Suedia urmează să primească până la sfârșitul anului primul avion Gripen E din cele 60 comandate, livrările urmând să fie finalizate până în 2026. Singurul client internațional de până acum, Brazilia, a comandat un lot inițial de 28 Gripen E și opt Gripen F cu două locuri care vor fi livrate între 2021 și 2024. Ambele țări au lăsat deschisă opțiunea pentru achiziții suplimentare.

În ceea ce privește programul de producție, fabricarea primului avion a început la Linkoping în ianuarie. Linia de la Linkoping este proiectată să producă 24 de aeronave pe an.

Vezi și: A zburat primul Gripen brazilian - VIDEO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel