A zburat primul Gripen brazilian - VIDEO

DefenseRomania Team / 27 aug 2019 / 09:54

Primul avion Saab Gripen E destinat Braziliei a efectuat primul zbor în cursul zilei de luni, 26 august, transmite aviatiamagazin.

Avându-l la manșă pe pilotul de teste al producătorului suedez, Richard Ljungberg, aeronava a decolat de pe aerodromul Saab de la Linköping la ora locala 14:41 și a rămas în aer 65 de minute.

În timpul zborului au fost efectuate mai multe teste pentru a verifica anumite aspecte ce țin de modul în care se comportă aparatul în aer, obiectivul fiind acela de a verifica dacă Gripenul face ceea ce inginerii se așteapta de la el.

“Această bornă pe care am atins-o arată ce parteneriat grozav este între Suedia și Brazilia. La mai puțin de cinci ani de la semnarea contractului, primul Gripen brazilian a efectuat primul sau zbor”, a declarat Hakan Buskhe, președinte și CEO al Saab.

Avionul ce poartă înmatricularea suedeză 39-6001 va fi utilizat într-un program de teste comun, Brazilia-Suedia, și este primul Gripen E ce vine cu noua configurație a cockpitului, cu acel display de dimensiuni uriașe denumit Wide Area Display (WAD).

(w670)

“Zborul a fost lin și avionul s-a comportat exact așa cum anticipam în urma simulărilor. A fost prima dată când am zburat cu un Gripen ce are Wide Area Display în cockpit și sunt bucuros să pot spune că așteptările mele au fost confirmate”, a explicat pilotul Richard Ljungberg.

Brazilia a comandat 36 de avioane Gripen NG, fiind primul client extern pentru această nouă fază de dezvoltare a platformei suedeze.

Vezi și: Primul Gripen E pentru Brazilia, în etapele finale. Urmează testele de zbor

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy