Avionul Gripen E/F a intrat în faza de testare a sistemelor de senzori

Eduard Pascu |
Data publicării:

Saab a anunțat că inginerii companiei se axează pe testarea senzorilor și echipamentelor tactice care au fost montate pe avioanele Gripen E/F, în vederea viitoarelor livrări către Suedia și Brazilia, transmite Jane.

Anunțul a fost făcut cu ocazia seminarului anual Gripen de la Saab, pe 26 martie, de șeful programului companiei, Eddy de la Motte. "Avem șase aeronave în prezent în testarea zborului și am trecut de 300 de ore de zbor în urmă cu câteva săptămâni. Acum suita tactică și sistemele de senzori sunt în centrul atenției - radarul, senzorii cu infraroșu și urmărirea [IRST], războiul electronic [EW] și alte sisteme de misiune", a spus de la Motte.

Gripen E/F este echipat cu radarul Selex ES-05 Raven cu scanare electronică (AESA) și Selex ES 60 Skyward G-IRST. Suita internă Electronic Warfare (EW) cuprinde o antenă cu bandă foarte mică; o unitate centrală EW; un senzor și un emițător pe fiecare aripă. Extern, aeronava este prevăzută să transporte un sistem EW pentru a permite avionului Gripen E/F sau oricărui alt avion modern de luptă o capacitate de atac electronic (EA) similară cu cea de pe aeronava Boeing EA-18G Growler. Arexis EA Jammer Pod oferă acoperire pentru a sprijini cercetarea, focul și ieșirea unui pachet de aeronave de atac. 

Motte a spus că rezultatele de până acum au arătat că sistemele sunt „peste așteptări”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel