Avionul brazilian Super Tucano atrage și Forțele Aeriene din Muntenegru

Cătălin Costea |
Data publicării:

După contractele de achiziționare a sa aflate deja în derulare cu Filipine și cu SUA pentru Forțele Aeriene din Afganistan, și după ce Ucraina și-a manifestat recent interesul pentru el în procesul de înlocuire a aeronavelor de antrenament L-39, avionul brazilian ușor de atac A-29 Super Tucano ar putea intra și în dotarea Forțelor Aeriene muntenegrene.

Pe 9 octombrie, ministrul muntenegrean al apărării, Predrag Boskovic, s-a întîlnit cu echipa de vânzări a companiei braziliene Embraer sosită în vizită cu scopul de a prezenta Forțelor Aeriene  muntenegrene caracteristicile aeronavei A-29 Super Tucano.

În cadrul demonstrației aeriene organizate de reprezentanții Embraer la Baza Aeriană Knjaz Danilo, alături de piloții producătorului, doi piloți ai Forțelor Aeriene din Muntenegru au pilotat avionul brazilian pentru a-i testa caracteristicile de zbor.

Ministrul Predrag Boskovic, care a fost prezent și la demonstrația aeriană, a declarat că achiziționarea de aeronave precum A-29 va permite creșterea semnificativă a capacității de luptă a Forțelor Armate din Muntenegru. Acesta a adăugat că, de când este la conducerea ministerului, Forțele Aeriene din Muntenegru au primit trei elicoptere BELL 412, un avion ușor Cessna 421 și primul dintre cele două elicoptere comandate, BELL 505 Jet Ranger X.

În cursul lunii septembrie, primele patru din cele șase avioane EMB-314 Super Tucano / A-29 comandate furnizorului brazilian Embraer au intrat în înzestrarea Forțelor Aeriene din Filipine.

Tot în septembrie, Statele Unite au predat ultimele patru aeronave A-29, din lotul de 20 de avioane destinat Forțelor Aeriene Afgane.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel