Avionul Angelei Merkel, mari probleme tehnice. Aterizare de urgenţă în drum spre summitului G20

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Cancelarul german, Angela Merkel, va absenta de la deschiderea summitului G20 la Buenos Aires după o aterizare de urgenţă a avionului său la Koln (vestul Germaniei), joi seară, a informat o purtătoare de cuvânt a cancelariei federale, relatează AFP.

"Nu vom continua" joi călătoria spre Buenos Aires, a declarat ea, după ce avionul Airbus al cancelarului a făcut drum întors în timp ce survola Olanda, din cauza unei probleme tehnice, decolând de la Berlin.

Potrivit mesajelor pe Twitter ale jurnaliştilor germani aflaţi la bordul avionului guvernamental, cancelarul se va deplasa vineri dimineaţă la Madrid pentru a se îmbarca împreună cu o mică delegaţie la bordul unui avion de linie spre capitala Argentinei.

Cancelaria nu a confirmat deocamdată aceste informaţii.

Ministrul german de finanţe, Olaf Scholz, urmează să facă parte din această delegaţie restrânsă.

Până atunci, cancelarul va petrece noaptea la Bonn, a anunţat într-un mesaj pe Twitter o jurnalistă vedetă a canalului public ZDF.

Potrivit agenţiei dpa, purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert, a făcut cunoscut că joi seară călătoria nu a continuat pentru a respecta timpul de zbor maxim al echipajului.

El a precizat că studiază dacă întrevederile stabilite ale cancelarului federal în cadrul acestui summit pot fi amânate.

La aterizarea la Koln, avionul, un Airbus A340-300 numit Konrad Adenauer, după numele primului cancelar postbelic, a fost primit pe pista aeroportului de camioane de pompieri, potrivit dpa.

Aceeaşi agenţie a mai transmis că, în jurul orelor 19.30 GMT, căpitanul a anunţat pasagerii că trebuie să se întoarcă la Koln, deoarece o problemă tehnică a provocat oprirea mai multor sisteme electrice. "Nu trebuie să vă faceţi nicio grijă, vom ateriza în siguranţă la Koln", a spus el.

Avionul a făcut drum întors deasupra Olandei şi s-a îndreptat spre Koln, acolo fiind baza aparatului, precum şi singurul avion care îl poate înlocui, a precizat dpa.

Aterizarea a fost bruscă, avionul având încă mult carburant la bord, iar frânele sale au fost foarte solicitate, a adăugat AFP.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel