Avion militar rusesc, depistat deasupra Mării Negre

Vlad Manolache |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane de luptă americane au interceptat bombardiere ruseşti
Avioane de luptă americane au interceptat bombardiere ruseşti

Un avion militar rusesc a fost interceptat deasupra Mării Negre, conform site-ului Forţelor Aeriene Britanice.

Avioane Eurofighter Typhoon ale Royal Air Force, desfăşurate în România, au interceptat vineri un avion militar rusesc care zbura în apropiere de spaţiul aerian al NATO deasupra Mării Negre, a informat site-ul Forţelor Aeriene Britanice.

Operând de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, din apropiere de Constanţa, pe coasta Mării Negre, avioanele Typhoon au acţionat după ce un avion IL-20, al forţelor aeriene ruse, a fost semnalat îndreptându-se spre Vest, în apropiere de spaţiul aerian al NATO.Avionul militar rusesc zbura deasupra vestului Mării Negre şi a fost monitorizat de avioanele Typhoon, în acord cu misiunea NATO pe care Royal Air Force o desfăşoară în România, se mai arată în comunicat.

Misiuni de poliţie aeriană în perioada 1 mai-31 august

Patru aeronave de luptă britanice Eurofighter Typhoon au sosit la 23 aprilie la baza aeriană Mihail Kogălniceanu şi judeţul Constanţa şi sunt pregătite să execute misiuni de poliţie aeriană în flancul estic al NATO, a anunţat recent Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Cele patru aeronave vor fi deservite de un detaşament format din aproximativ 160 de militari, piloţi şi personal tehnic, care va executa misiuni de poliţie aeriană în perioada 1 mai-31 august, alături de aeronavele MIG-21 LanceR şi militari ai Forţelor Aeriene Române.

[citeste]

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel