Avion IAR 99 Șoim, prăbușit la Bacău. Fifor: Niciun avion nu se mai ridică de la sol

Bianca Ştefan |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor
Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor

Un avion militar IAR 99 Șoim s-a prăbușit la Bacău. Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a vorbit despre starea piloților și despre investigațiile care se vor efectua. 

''Cei doi piloți au fost recuperați. Comandorul Breșuga a fost transportat cu elicopterul SMURD la București, iar comandorul Pena a revenit la București cu avionul spartan. Urmează ca medicii să facă evaluarea medicală. Important este și suntem extrem de fericiți că amândoi piloții sunt în siguranță, sunt bine și lucrul acesta nu poate decât să ne bucure. 

Am pornit procedurile specifice, și anume investigația pe care o fac cei de la Parchetul Militar. Urmează ca noi să așteptăm rezultatul tuturor investigațiilor pentru a ști ce s-a întâmplat.'', a declarat ministrul Fifor la România TV.

''Piloții au experiență bogată de zbor. Erau în avion cu dublă comandă, care făcea un zbor de verificare tehnică.'', a adăugat ministrul Apărării.

Întrebat dacă se mai ridică de la sol vreun avion de tipul celui prăbuşit, respectiv IAR 99 Şoim, ministrul Apărării a afirmat: "Deocamdată nu, sunt la sol până când ne lămurim ce s-a întâmplat". 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel