Avion IAR 99 Șoim, prăbușit în România. Piloții s-au catapultat în lac. Starea de sănătate

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Un avion militar IAR 99 Șoim s-a prăbușit în județul Bacău în timpul unui antrenament.

Cei doi piloți au reușit să se catapulteze și au căzut într-un lac. Potrivit informațiilor difuzate de România TV, unul dintre piloți este nevătămant iar celălalt are mai multe răni. Pilotul a fost preluat de un elicopter al MApN și a fost trasportat de urgență la spital. 

„În acest moment ce vă pot confirma e că o aeronavă de tip IAR 99 Șoim s-a prăbușit în jur de ora 13:30. Pioloții au reușit să se catapulteze fiind recuperați de către echipele de salvare.

Vă pot spune că echipele de salvare au ajuns la cei doi piloți. Urmează ca echipele medicale să stabilească starea celor doi”, a declarat sursei citate colonelul Oliver Anghel, purtătorul de cuvânt al MApN.

O aeronavă de tip IAR 99 Şoim cu dublă comandă, din Baza 95 Aeriană "Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu" de la Bacău, s-a prăbuşit luni, în jurul orei 13,30, în zona localităţii Nicolae Bălcescu, a informat  MApN într-un comunicat transmis.

"Cei doi piloţi au reuşit să se catapulteze, echipele de salvare sunt în legătură cu ei şi au început deja operaţiunile de recuperare. Conducerea Bazei 95 Aeriană a pus în aplicare de urgenţă planul de intervenţie în astfel de situaţii", precizează sursa citată.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, împreună cu şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, sunt în drum spre locul producerii incidentului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel