Avion de vânătoare MiG-29, prăbușit

Vladimir Neagu |
Data publicării:

Un avion de vânătoare MiG-29 s-a prăbușit sâmbătă în Egipt. 

Pilotul egiptean al aparatului de zbor a reușit să se catapulteze în siguranţă, a anunţat concernul rus United Aircraft Corporation, citat de agenţia de presă RIA Novosti, transmite Reuters.

Avionul fusese livrat Egiptului de către Rusia în cadrul unui contract comercial în acest an, potrivit publicaţiei ruse Kommersant.

”Suntem în posesia celor mai recente informaţii despre prăbuşirea unui MiG-29M aparţinând armatei egiptene. Experţii noştri tehnici vor ajunge foarte curând în Egipt pentru a ajuta la desfăşurarea anchetei”, a explicat grupul industrial rus United Aircraft Corporation.

Acesta nu a oferit posibile motive ale prăbuşirii avionului.

Rusia urmează să-i furnizeze Egiptului 46 de avioane militare MiG-29, în baza unui acord semnat în 2015, a anunţat cotidianul Vedomosti, citând două surse din industria militară rusă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel