Avion de vânătoare azer MiG-29 s-a prăbuşit în Marea Caspică

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion de luptă MiG-29 al Forțelor Aeriene Azere a dispărut de pe radare deasupra Marii Caspice, potrivit paginaderusia și The Epoch Times.

O operaţiune de căutare şi salvare a fost lansată în Marea Caspică după prăbuşirea unui avion de vânătoare MiG-29 al forţei aeriene azere. Ministerul Apărării al Azerbaidjanului a creat o comisie pentru a investiga incidentul. Accidentul s-a produs în seara zilei de 24 iulie. Avionul de luptă efectua un zbor de antrenament pe timp de noapte și, dintr-o dată, aparatul a pierdut contactul şi a dispărut de pe radare.

Potrivit informaţiilor oficiale, pilotul MiG-ului a întrerupt comunicarea miercuri, în timpul unei misiuni de pregătire în jurul orei locale 10:00 p.m. (18:00 GMT).

,,În 24 iulie, în jurul orei 22:00, un avion MiG-29 al Forţei Aeriene azere, care desfăşura un zbor de pregătire, a dispărut brusc de pe radar. Potrivit unei versiuni preliminare, avionul s-a prăbuşit în Marea Caspică", a anunţat armata Azerbaidjanului.

Potrivit Ministerului Apărării din Azerbaidjan, avionul a căzut în mare. Pilotul nu a fost încă găsit.

MiG-29 este unul dintre principalele avioane de luptă aflate în serviciul Forțelor Aeriene din Azerbaidjan. Acest avion de primă linie a fost dezvoltat în anii 1970 în Uniunea Sovietică. Raza de acţiune este cuprinsă între 500 şi 800 km. Conform datelor neoficiale din surse deschise, Azerbaidjanul deţine 15 astfel de aparate în serviciu.

Este al doilea incident de acest fel în Forţele Aeriene Azere. În 2008, un alt aparat MiG-29 s-a prăbușit în Marea Caspică. Accidentul a avut loc în apropiere de satul pescăresc Zeinvalabdin Tagiyev.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel