Avion de recunoaştere american deasupra peninsulei coreene

Eduard Pascu |
Data publicării:

Statele Unite au ridicat din nou un avion de recunoaştere deasupra peninsulei coreene, întărind astfel supravegherea aeriană a Coreei de Nord, transmite EFE, preluat de Agerpres. 

Pentagonul a ridicat la aproximativ 8,8 km deasupra peninsulei un avion E-8, a informat joi, Aircraft Spots, pe contul de Twitter dedicat urmăririi mişcărilor aeriene militare. E-8, notează EFE, este capabil să detecteze mişcări la sol şi de asemenea în aer, iar obiectivul zborului ar fi constat în evaluarea activităţii din jurul facilităţilor nord-coreene de armament. Această operaţiune are loc după ce marţi SUA au desfăşurat deasupra aceleiaşi mări două aparate cu mare greutate militară în regiune, şi anume drona de supraveghere Global Hawk şi bombardierul strategic B-52.

Aceste zboruri survin unei testări de către Phenian a ceea ce pare a fi un motor de rachetă şi după ce regimul nord-coreean a provocat îngrijorări cu privire la posibilitatea lansării-test a unei rachete cu rază medie sau lungă de acţiune.

Operaţiunea de recunoaştere declanşată joi este cea de-a 11-a de acest tip întreprinsă de SUA în regiune în ultimele 15 zile, fapt ce este interpretat ca un avertisment al Washingtonului dat Phenianului.

Pe fondul lipsei totale de progres în negocierile privind denuclearizarea, Coreea de Nord a insistat că, până la sfârşitul anului, Casa Albă trebuie să vină cu o nouă propunere la masa discuţiilor, iar în ultimul timp şi-a intensificat testele cu armament şi şi-a înăsprit tonul. În cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, SUA au atenţionat miercuri Phenianul că vor exista consecinţe dacă îşi va concretiza ameninţările că va efectua un test important de armament, arătând însă că poarta dialogului rămâne deschisă şi oferind flexibilitate pentru deblocarea procesului.

Dialogul a stagnat după summitul eşuat de la Hanoi din februarie, unde Washingtonul a considerat insuficientă oferta Phenianului privind dezasamblarea activelor sale nucleare şi a refuzat să ridice sancţiunile economice.

Vezi și: US Air Force a semnat un contract cu Korean Air Lines pentru întreținerea avioanelor A-10 Thunderbolt II staționate în Coreea de Sud

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel