Avioanele Su-57 proiectate să controleze roiuri de drone grele Okhotnik

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
O dronă rusă Okhotnik S-70, zburând alături de un Su-57
O dronă rusă Okhotnik S-70, zburând alături de un Su-57

Industria de apărare rusească lucrează la un proiect în cadrul căruia avioanele Su-57 să fie capabile să execute atacuri cu drone grele Okhotnik.

Pentru început un avion de vânătoare Su-57 de generația a cincea va fi proiectat într-o modificare cu două locuri pentru a controla un roi de drone de luptă grele Okhotnik, a declarat pentru TASS o sursă din industria de apărare.

"Pentru a controla dronele avansate Okhotnik, va fi creată o variantă de comandă cu două locuri a Su-57. Avionul de vânătoare, aflat deja în dezvoltare, va putea controla aproximativ patru drone Okhtonik", a spus sursa.

Biroul de presă al United Aircraft Corporation (UAC) din Rusia, a transmis că cea mai recentă dronă Okhotnik va fi capabilă să lovească ținte aeriene și terestre prin conectarea în rețea cu un Su-57. Astfel, sub comanda pilotului Su-57, dronele Okhotnik vor executa o gamă completă de sarcini, lovind ținte aeriene și terestre.

Sukhoi Su-57 este un avion multirol, potrivit rușilor de generația a cincea, capabil să distrugă toate tipurile de ținte aeriene, terestre și navale. Avionul de luptă Su-57 dispune de tehnologie stealth cu utilizarea pe scară largă a materialelor compozite, este capabil să dezvolte o viteză de croazieră supersonică și este echipat cu cele mai avansate echipamente radio-electronice de la bord, inclusiv un computer așa-numitul al pilot electronic, sistemul radar pe toată suprafața aeronavei și câteva alte inovații. Armamentul este plasat în interiorul fuselajului său.

Forțele armate ruse au primit primul luptător Su-57 în 2020.

Drona de atac Okhotnik a efectuat zborul de debut pe 3 august 2019. Zborul a durat peste 20 de minute sub controlul unui operator. Pe 27 septembrie 2019, Okhotnik a efectuat un zbor împreună cu un avion de vânătoare Su-57 de a cincea generație. Drona a efectuat zborul pe modul automat la o altitudine de aproximativ 1.600 de metri și a durat peste 30 de minute. Livrările în serie a dronelor de atac Okhotnik către trupele ruse sunt programate să înceapă din 2024.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel