Avioanele Su-57 proiectate să controleze roiuri de drone grele Okhotnik

Eduard Pascu / 27 iul 2021 / 09:43

Industria de apărare rusească lucrează la un proiect în cadrul căruia avioanele Su-57 să fie capabile să execute atacuri cu drone grele Okhotnik.

Pentru început un avion de vânătoare Su-57 de generația a cincea va fi proiectat într-o modificare cu două locuri pentru a controla un roi de drone de luptă grele Okhotnik, a declarat pentru TASS o sursă din industria de apărare.

"Pentru a controla dronele avansate Okhotnik, va fi creată o variantă de comandă cu două locuri a Su-57. Avionul de vânătoare, aflat deja în dezvoltare, va putea controla aproximativ patru drone Okhtonik", a spus sursa.

Biroul de presă al United Aircraft Corporation (UAC) din Rusia, a transmis că cea mai recentă dronă Okhotnik va fi capabilă să lovească ținte aeriene și terestre prin conectarea în rețea cu un Su-57. Astfel, sub comanda pilotului Su-57, dronele Okhotnik vor executa o gamă completă de sarcini, lovind ținte aeriene și terestre.

Sukhoi Su-57 este un avion multirol, potrivit rușilor de generația a cincea, capabil să distrugă toate tipurile de ținte aeriene, terestre și navale. Avionul de luptă Su-57 dispune de tehnologie stealth cu utilizarea pe scară largă a materialelor compozite, este capabil să dezvolte o viteză de croazieră supersonică și este echipat cu cele mai avansate echipamente radio-electronice de la bord, inclusiv un computer așa-numitul al pilot electronic, sistemul radar pe toată suprafața aeronavei și câteva alte inovații. Armamentul este plasat în interiorul fuselajului său.

Forțele armate ruse au primit primul luptător Su-57 în 2020.

Drona de atac Okhotnik a efectuat zborul de debut pe 3 august 2019. Zborul a durat peste 20 de minute sub controlul unui operator. Pe 27 septembrie 2019, Okhotnik a efectuat un zbor împreună cu un avion de vânătoare Su-57 de a cincea generație. Drona a efectuat zborul pe modul automat la o altitudine de aproximativ 1.600 de metri și a durat peste 30 de minute. Livrările în serie a dronelor de atac Okhotnik către trupele ruse sunt programate să înceapă din 2024.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy