Avioanele militare ale Rusiei și Chinei, misiune comună în zona Japoniei și Coreei de Sud. Tokyo a ridicat de la sol mai multe avioane de luptă

Nicoale Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe 23 decembrie, site-urile oficiale japoneze au informat că Forțele Aeriene din Japonia au fost alertate și au ridicat de la sol mai multe avioane de luptă, după ce în apropierea spațiului aerian japonez au fost identificate aeronave militare rusești și chineze.

Ministerul Apărării de la Tokyo a informat că, pe 22 decembrie, aeronave japoneze de luptă au decolat pentru îndeplinirea misiunilor de tipul QRA (Quick Reaction Alert) după ce patru bombardiere chineze de tipul H-6K și două bombardiere rusești de tipul Tu-95MS au fost detectate deasupra strâmtorii Tsushima, dintre Insula Kyushu din sud-vestul Japoniei și Coreea de Sud, și în sudul Mării Chinei de Est, lângă insula Okinawa. Bombardierele au survolat, de asemenea, două mici insule din Marea Japoniei disputate de Tokyo și Seul.

Un oficial al Ministerului Apărării din Japonia a precizat că în cadrul zborurilor nu a avut loc nicio încălcare a spațiului aerian japonez.

O reacție similară a avut și Coreea de Sud, care, „în scopul prevenirii unor situații accidentale”, a ridicat aviația de vânătoare pentru interceptarea bombardierelor rusești și chineze “intrate în zona de identificare a apărării aeriene”, potrivit agenției de știri Yonhap.

Reprezentanții militari și cei ai Ministerului de Externe din Coreea de Sud și-au contactat omologii din Rusia și China pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la incident.

Ministerul rus al Apărării a confirmat zborurile comune și a postat pe pagina oficială de Twitter inclusiv imagini video asociate misiunii aeriene. Partea rusă a declarat că misiunea comună a fost destinată „dezvoltării și aprofundării parteneriatului cuprinzător dintre Rusia și China, creșterii nivelului de cooperare între cele două armate, extinderii capacității de acțiune comună și consolidării stabilității strategice”. De asemenea, ministerul rus a precizat că zborul de patrulare „nu a fost îndreptat împotriva niciunei țări terțe”.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel