Avioanele F/A-18 Super Hornet ale US Navy vor fi echipate cu o nouă generație de motoare de la General Electric

Eduard Pascu |
Data publicării:

General Electric a primit un contract în valoare de 215 milioane de dolari pentru 48 de motoare F414-GE-400 și dispozitive pentru avioanele US Navy F/A-18 Super Hornet, transmite Defence Blog.

Se preconizează că lucrările vor fi finalizate până în august 2022. Compania a spus că motoarele F414 Enhanced Engine oferă funcții extinse pentru nevoile de luptă pentru generația următoare. Cu o putere de două ori mai mare decât predecesorul său, F414 Enhanced Engine este pregătit pentru a oferi piloților posibilitatea de a finaliza misiunile la timp în funcție de sarcini.

F414-GE-400 combină fiabilitatea dovedită, mentenanța și operabilitatea predecesorului său de succes F404 cu tehnologii avansate pentru a oferi avioanelor Boeing F/A-18E/F Super Hornet cu până la 35 la sută mai multă tracțiune aducând astfel noi performanțe pentru avion, crescând rata de supraviețuire și sarcină utilă.

Designul său simplu, modular, este fiabil și ușor de întreținut. Motoarele F414-GE-400 sunt montate și pe aeronavele Boeing EA18G Growler, care sunt în serviciul US Navy. F414-INS6 a fost selectat de Aeronautical Development Agency din India (ADA) pentru a propusla versiunea MKII a aeronavei Tejas Light Combat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel